125 total views

PSD se pare că a fost urmărit în această campanie pe unde-şi pune afişele sau bannerele, dovadă stau la baza urmăririi plângerile depuse la Biroul Electoral Judeţean Vâlcea. Mai jos vă redăm ce rele a făcut Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC şi pe cine a încurcat.

Primar traseist nemulţumit

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Oprea Constantin, a adresat Biroului Electoral Judeţean Vâlcea, plângere împotriva Organizaţiei Judeţene Vâlcea PNL. Acesta susţine că în temeiul dispoziţiilor OUG 55/2014 a optat pentru calitatea de membru PSD, şi fără acordul său, Organizaţia Judeţeană Vâlcea a PNL i-a asociat imaginea pe bannerele electorale amplasate în comună, alături de imaginea candidatului ACL, Klaus Iohannis. Primarul a ataşat plângerii şi acte doveditoare că din 26.09.2014 este membru PSD, dar şi planşe fotografice ale bannerelor electorale atacate. Cu zece voturi “pentru” şi unul “împotrivă”, BEJ Vâlcea admite plângerea formulată de primarul Oprea Constantin al comunei Nicolae Bălcescu.

Primar corect!?

Primarul oraşului Băile Govora a fost nemulţumit că pe stâlpii de energie electrică, încălcând dispoziţiile legale în vigoare, PSD a practicat afişaj electoral pe raza oraşului Băile Govora şi inclusiv în localitatea Gătejeşti. Primarul Mateescu se pare că nu a ţinut la culoarea politică, ci a dorit să respecte legea, făcând la BEJ această plângere. De ce spun asta, pentru că deşi plângerea a fost făcută pentru PSD, au fost amendate până la urmă o persoană din partea PSD şi două persoane din partea ACL, fiecare cu câte 1000 lei. Aceeaşi plângere către BEJ a fost iniţial adresată şi IPJ Vâlcea, de unde rezultă sancţionarea PSD şi ACL. Ambele formaţiuni politice, nu au putut face dovada obţinerii acordului scris al CEZ pentru afişajul electoral, pe stâlpii de energie electrică. Şi totuşi, reprezentanţi ai partidelor politice şi membrii BEJ au votat respingerea plângerii, motivând că aceasta nu este însoţită de acte doveditoare, recunoscând că, deşi au solicitat avizul CEZ, nu a fost obţinut pentru amplasarea afişajului electoral. Deci, BEJ a respins plângerea formulată de Mateescu Mihai, primarul oraşului Băile Govora, dar IPJ Vâlcea i-a amendat atât pe pesedişti, cât şi pe acelişti.

Plângăcioşii ACL, mai rău ca la grădiniţă…

Plângere împotriva Alianţei electorale PSD – UNPR – PC, de încălcare a dispoziţiei 2010 emisă de Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, privind stabilirea locurilor speciale pentru afişaj electoral, a făcut şi Alianţa Creştin Liberală – filiala Vâlcea, prin reprezentanţii legali Cristian Buican şi Romulus Bulacu. Aceştia s-au plâns de acelaşi lucru la care a făcut referire şi primarul oraşului Băile Govora , Mihai Mateescu, afişaj electoral în locuri nepermise şi anume pe stâlpii de energie electrică, aflaţi pe marginea drumului naţional, dar şi în staţiile de autobuz, aparţinând municipiului Rm. Vâlcea, încălcând astfel dispoziţia nr. 2010. În dovedirea plângerii aceliştii au ataşat şi 15 fotografii, dar nerelevante pentru stabilirea situaţiei de fapt. În acest sens, BEJ a decis respingerea plângerii formulate de filiala Vâlcea a Alianţei Creştin Liberale, prin reprezentanţii legali Cristian Buican şi Romulus Bulacu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.