327 total views

PDL şi PNL acuză PSD că a „furat” startul campaniei pentru prezindenţiale. Câte bannere şi afişe electorale au comandat partidele din Vâlcea

Cel mai vizibil afişaj electoral este cel al social democraţilor, care au împânzit judeţul cu materiale  pe care apar candidaţii de pe locurile eligibile. Dacă până în 2010, PSD-iştii „prindeau” cu greu un panou mare în Râmnicu Vâlcea, acum, candidaţii acestui partid pot fi admiraţi pe toate panourile publicitare din oraş. La polul opus, liberalii şi democrat liberalii se plâng că nu au unde să-şi pună bannerele.

 

Şi premierul Victor Ponta le zâmbeşte râmnicenilor de pe cele mai mari panouri publicitare din oraş. În plus, PSD are cel puţin două bannere în cele 89 de localităţi din Vâlcea. Reprezentanţii organizaţiei judeţene susţin însă că PSD nu stă chiar atât de bine la capitolul afişaj electoral.

 „În judeţ avem câte două bannere în fiecare localitate, în total, avem în jur de 180 de bannere şi aproximatv 3000 – 4000 de afişe mici. În municipiu, se ocupă preşedintele organizaţiei PSD Râmnicu Vâlcea”, declară Adrian Buşu.

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD, primarul interimar Ion Gigi Matei spune că nu ştie câte panouri publicitare a închiriat partidul în Râmnicu Vâlcea, pentru campanie. Edilul a avut însă grijă ca partidele să nu-şi poată monta şi alte bannere electorale prin oraş.

„Nu ştiu câte panouri electorale sunt în Râmnicu Vâlcea, contractele de închiriere au fost semnate la Bucureşti şi nu ştiu cine e firma care a închiriat. Eu am impus disciplină, nu le-am dat voie partidelor să monteze bannere între stâlpi, în oraş. Exista posibilitatea să-şi amplaseze afişele mai mari pe blocuri, dar ar fi trebuit să-şi ia avize cu mult înainte de începerea campaniei electorale”,  afirmă Ion Gigi Matei.

Liberalii au primit peste 600 de bannere electorale

 PNL Vâlcea a primit câteva sute de bannere pentru aceste alegeri, dar nu le poate monta decât prin comune, căci în municipiul Râmnicu Vâlcea nu au unde.

 „Avem peste 600 de bannere şi aproximativ 55 000 de afişe electorale în tot judeţul. În Râmnicu Vâlcea nu avem panouri electorale pentru că cei dela Euromediane-au spus că PSD a închiriat deja toate panourile”, susţine Gheorghe Păsat, purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene.

Şi reprezentanţii PDL Vâlcea sunt nemulţumiţi că nu au putut închiria panouri publicitare prin centrul Râmnicului, chiar dacă nu au la fel de multe bannere şi afişe ca PNL şi PSD.

“Nu ni s-au dat panouri în Râmnicu Vâlcea . În judeţ avem circa 150 de bannere, adică la jumătate din cât au cei dela PSD. Amavut bani puţini pentru afişaj electoral, în jur de ….x…sumă de lei, dar am fi făcut un efort şi am mai fi comandat materiale dacă am fi putut închiria panouri şi în Râmnicu Vâlcea. Se observă clar că este şi o campanie pentru Victor Ponta, că s-a dat startul campaniei pentru alegerile prezidenţiale”, se plânge Romulus Bulacu, preşedintele PDL Vâlcea.

Şi  PNL acuză PSD că a „furat” startul campaniei pentru prezidenţiale

 Nu doar democrat liberalii cred că premierul Victor Ponta a început campania pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Şi liberalii din Vâlcea împărtăşesc aceeaşi opinie, după ce au văzut afişele în care apare doar şeful guvernului.

„Eu cred că este evident că PSD a „furat”startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Domnul Ponta apare pe aproape toate afişele, iar dânsul nu candidează la europarlamentare. Dacă ar fi fost lângă dânsul şi candidaţii PSD, atunci mai ziceai că e un afiş pentru euroalegeri”, completează Gheorghe Păsat.

În replică, responsabilul PSD Vâlcea de relaţia cu presa susţine că Victor Ponta este îndreptăţit să apară pe afişele electorale.

 „În primul rând, nu am furat startul campaniei electorale pentru prezidenţiale pentru că domnul Victor Ponta este preşedintele partidului şi are voie să apară pe orice material propagandistic. Domnul Blaga nu are cum să fie pe materialele electorale ale PDL pentru că nu are carismă, iar domnului Antonescu îi e frică să stea cocoţat singur pe bannere”, declară Adrian Buşu.

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.