167 total views

În Amărăşti este necesar un cămin cultural deoarece comuna are o activitate culturală foarte bogată. Primarul comunei, Constantin Drăghici ţine să menţioneze că în 1996 nu existau programe de finanţare guvernamentale sau europene, astfel că în 2004 când a devenit primar a demarat lucrările la acest cămin, cu fonduri din bugetul local.

Şi asta doar pentru că lucrările, deşi erau începute, înca din ’96, fără finanţare, în zilele lui 2015, construcţia este executată în proporţie de doar 35-37%. În perioada când a venit primar, 2004 – 2008, doar atunci Guvernul a alocat anumite fonduri pentru această investiţie. În rest, edilul Amărăştiului a încercat să se descurce cum a putut pentru a finaliza construcţia căminului, nereuşind însă, nici până astăzi.

Aşa va arăta

“La începutul lui ’96 cu fonduri proprii din bugetul local, au început lucrările pentru Căminul Cultural Amărăşti. Când am venit primar, a trebuit să-i fac expertiza pentru a putea continua lucrările. Am obţinut 7 miliarde lei vechi pe doua hotărâri de la Guvern, am mai finanţat treptat, câte puţin, aproape 1 miliard din bugetul Primăriei. În momentul de faţă lucrările se află într-un stadiu de 35 – 37% făcute. Urmează să facem acoperişul, finisajele, utilităţile şi altele. Suprafaţa desfăşurată a căminului este de 700 mp, iar sala va avea 200 de locuri. Construcţia face parte din proiectul “Finalizarea lucrării de construire, consolidare, modernizare şi dotare cămin cultural, comuna Amărăşti, jud. Vâlcea”, proiect ce în 1996 era denumit “Construcţie Cămin Cultural cu 200 de locuri”. Activitatea culturală la Amărăşti este foarte bogată şi avem nevoie de acest Cămin Cultural pentru a ne desfăşura activitatea. Nefinalizarea căminului nu mă lasă să implementez alte proiecte pentru că trebuie să terminăm această lucrare. Pentru asta, am făcut toată documentaţia: actualizare proiect, certificate de urbanism şi toate avizele aferente certificatului de urbanism, toate fiind depuse la CNI ( Compania Naţională de Investiţii) care mai nou, după amendarea legii în anul 2014 finanţează şi finalizări de lucrări. Compania Naţională de Investiţii şi-a îndreptat recent atenţia către acest gen de proiecte. Spun asta pentru că, până de curând, nu primeau finanţare decât proiectele pentru reabilitarea căminelor culturale şi cele pentru construcţii noi, nu şi cele care vizau finalizarea lucrărilor. Chiar dacă mă repet, vă spun că, acest cămin este foarte important pentru noi, mai ales că avem în comună grupul vocal „Haiducii din Amărăşti” şi ansamblul de cântece şi dansuri „Mireasma Zorilor”, înfiinţat de preotul Adrian Catană, la Biserica Nemoiu. Din discuţiile noastre cu reprezentanţii CNI, am înţeles că se va proceda direct la Achiziţiile Publice privind lucrările. După ce voi scăpa de această problemă cu Căminul Cultural, vreau să dau prioritate altor obiective pentru care am repartizat sume la constituirea bugetului şi anume, – pentru reparaţia capitală a localului în care funcţionează aparatul de specialitate al primarului, dar şi pentru înfiinţarea a 13 staţii pentru microbuzul şcolar, sau înfiinţarea unui târg de săptămână, târg ce va fi amplasat în incinta parcului unde, duminica, sătenii comunei, vor putea să urmărească şi meciurile de acasă ale echipei de fotbal a comunei Amărăşti”, ne-a spus primarul comunei Amărăşti, Constantin Drăghici.

Aşa arată acum

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.