263 total views

Critica Partidului Puterii Umaniste la proiectul

” Vâlcea Liberală”

Vâlcea liberală, proiectul de județ al lui Buican, este o mare minciună. Dacă ești cât de cât avizat și asculți cu atenție ce spune Cristi Buican în discursul său de la lansarea candidaților PNL în prezența lui Blaga și Gorghiu, spargi televizorul.

Screenshot_2016-03-07-18-50-21-1

Buican ne spune că, după 25 de ani de conducere PSD-istă a județului Vâlcea, e timpul să impună proiectul Vâlcea Liberală, proiect care s-a născut prin anul 2013 (probabil pe timpul USL când era în gașcă cu PSD). Buican ne mai spune că în județul nostru sunt 53 de primari liberali în funcție. Păi, nu mai înțegem nimic! Dacă din 89 de primari, 53 sunt galbeni, cum de este Vâlcea PSD-istă? Mare minciună, d-le Buican, mare minciună! După cum ai spus-o chiar dumneata, majoritatea administrațiilor sunt liberale și dacă județul ăsta merge prost, este și din această cauză.

” După 25 de ani de administrație PSD, ne găsim într-o situație dezastruoasă, cu un management defectuos care a dus la prăbușirea economică a județului”. Cam asta e idea de bază din expozeul lui Buican. Păi, tot timp de 25 de ani liberalii au făcut parte din Consiliul Județean și au ocupat diverse funcții de conducere, inclusiv domnia sa, marele deputat liberal, a fost vicepreședinte. Prin ce s-a remarcat în acea perioadă, că noi nu ne aducem aminte nimic ?
Mai spunea, marele liberal Buican, că lipsesc investițiile serioase în județul nostru. Cine i-a oprit pe veșnicii liberali aflați în fruntea județului, să facă investiții serioase? Dacă au fost împiedicați, de ce nu au ieșit public să spună că am vrea să facem X investiție, pentru care avem și un investitor, însă PSD-ul se opune. În toată perioada ultimilor 25 de ani, noi am fost aici, în acest județ și nu am auzit să fie acuzat PSD că s-ar fi opus aplicării ideilor liberale.
Cristi Buican a mai spus că turismul nu e valorificat așa cum ar fi trebuit. EVRICA! În sfârșit, Iată-l pe Buican al nostru descoperind America. Păi, ce-ai făcut, moncher, până acum, prin ce nori ți-a fost capul, când de zeci de ani se bate apa în piuă despre turismul vâlcean, care n-a fost pus în valoare? Un prim pas s-a făcut cu pârtia de ski de la Voineasa, dar nu uita, mare șef, că acest proiect, căruia i-ați tăiat voi finanțarea, a fost început de Ion Cîlea, Primăria din Voineasa fiind nevoită să concesioneze exploatarea acestei pârtii constructorului, până la lichidarea datoriei. Știai asta, mare șef? Sigur că știai, că doar erai în Parlamentul României, dar nu te-am văzut făcând spume la tribună, incriminând Guvernul. Să știi că și proiectele de apă și canal, în toate orașele județului Vâlcea, tot de Ion Cîlea au fost făcute, liberalii tăi nu au facut nimic. Fabrica de la Budești-Faurecia- unde te lauzi că vor fi create 1600 de locuri de muncă, al cui proiect este? Tot al lui Cîlea.
Mai spunea liderul liberalilor vâlceni, că în Vâlcea lipsesc capacitățile de producție. Observația este corectă, însă,niciun investitor nu investește dacă nu există personal calificat. Deci, în primul rând ar trebui făcută o reconversie profesională a miilor de șomeri din județ, pe domenii de activitate pretabile zonei, după care șigur că vor veni si investitorii. De ce nu aducem Silicon Valley la Vâlcea? Suntem renumiți în IT. Mai ales în hakereală, din lipsă de locuri de muncă în domeniu.
”Veniturile județului provin din industria de extracție a materiilor prime si din pensii”, a mai spus Buican, umflat ca un pepene în fața șefilor săi de partid și a liberalilor vâlceni, care-l aplaudau frenetic. Chestia asta cu veniturile, care provin ”din industria extractivă”, este foarte corectă, mai ales că și familia lui profită de aceste venituri din valorificarea materialului lemnos ”extras” din Loviște. Oare de ce DNA-ul nu face o vizită familiei Buican? Așa, prietenește, la o cafea băută pe maldărul de bușteni. Ar fi o priveliște frumoasă, nu-i așa?
O altă constatare a lui Cristi Buican (care dovedește încă o dată că el a inventat mersul pe jos și apa caldă) este aceea că în Vâlcea sunt 40.000 de pensionari, mai mulți decât muncitori. Este absolut normal din moment ce forța de muncă tânără a migrat spre alte țări, datorită managementului defectuos făcut de liberali și de acoliții lor PSD-iști.
Iată și ”soluțiile salvatoare” ale lui Buican: administrație modernă și transparentă (vedem cât de transparentă e administrația județeană atunci când se împarte banul public pe criterii politice) ; dezvoltare durabilă (cum o facem maestre al sforilor politice, ce ști tu despre dezvoltarea durabilă?); îmbunătățirea mediului de afaceri (ar fi trebuit să te gândești mai mult înainte de a scoate asemenea gogoși pe gură, pentru că dacă nu se umblă la fiscalitatea excesivă, n-ai să vezi o îmbunătățire a mediului de afaceri și ne mirăm că, în atâția ani de Parlament, nu ți-a trecut prin cap să promovezi o lege fiscală relaxantă). Cea mai tare gogoașă politică a lui Buican, este ”crearea a 20.000 de locuri de muncă prin atragerea de investiții”. Câte 5000 de locuri de muncă pe an, spune el. E cea mai gogonată minciună, trâmbițată în toate campaniile electorale. Mai știm noi pe unul, care avea 200.000 de specialiști și pe care, până la urmă, l-a invins sistemul. N-ar fi de mirare dacă pe Buican l-ar învinge DNA-ul.
”Infrastructură de transport modernă”, a mai spus candidatul liberal la președenția Consiliului Județean. A uitat însă că de vreo 20 de ani îi urlă Loviștea în urechi pentru a face demersurile necesare asfaltării DN 7D.
O altă gogoriță, demnă de un mare mincinos, este ”depolitizarea instituțiilor publice”. Păi, cum să faci tu așa ceva Buicane, din moment ce e plin de liberali în toate deconcentratele județului? Ți-ai dat singur cu tesla în…
Cât despre cei 53 de primari liberali aflați în funcție, despre care Buican a spus că ” își vor recâștiga mandatele la viitoarele alegeri, îi reamintin că circa 20 dintre ei au dosare penale, unii sunt chiar trimiși în judecată. Așa că, Vâlcea liberală este cel mai prost proiect politic al unuia ce se vrea președintele Consiliului Județean. Sperăm ca populația județului să nu se lase păcălită de mincinosul penelist Cristian Buican.

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Despre performanța lui tataie ăla de la cas, nu scrieti nimic? De zero ăla tăiat, șeful sănătății pe valcea, nu va interesează? Cum dracu sa iei zero la un examen? Nici punctele din oficiu nu le a luat, de ras rău de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.