360 total views

…Serviciul de Ambulanţă Vâlcea, are 42 de autosanitare la 371 714 persoane

Serviciul de Ambulanţă Vâlcea funcţionează de câţiva ani buni cu ambulanţe care au kilometrajul depăşit şi personal insuficient. Ministerul Sănătăţii cunoaşte foarte bine situaţia dar nu a făcut nimic în acest sens pentru că ,,nu a avut banii necesari”. Angajaţii din sistem susţin că bani au fost, dar s-au dus pe medicamente şi materiale sanitare scumpe şi proaste sau pe autoturisme scumpe pentru instituţii care-şi schimbă parcul auto la fiecare patru ani doar de dragul fiţelor.

Pacienţi mulţi, ambulanţe puţine şi proaste, personal insuficient şi politicieni superficiali, cam aceasta este situaţia în judeţul nostru, dar nimănui nu-i pasă. Liberalii dau vina pe pesedişti, deşi au avut un ministru al Sănătăţii care n-a făcut nimic, pesediştii arată spre liberali, deşi au un ministru al Sănătăţii care nu face prea mare lucru, şi încearcă să-l dea jos pe directorul actual al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea pentru că e liberal.
Deputatul Cristian Buican, copreşedintele PNL Vâlcea, a făcut o informare succintă a situaţiei parcului auto a Serviciului Judeţean de Ambulanţă pe care a înaintat-o Ministerului Sănătăţii. Din document reiese că cele 55 de ambulanţe din care 9 sunt la un pas de colaps, alte două fiind total distruse în urma unor accidente de circulaţie.
„În luna octombrie 2014 vă informam că din cele 55-56 de ambulanţe necesare pentru corecta funcţionare a acestui serviciu vital, SAJ Vâlcea funcţiona cu 42 de autosanitare, din care 9 înregistrau o stare avansată de degradare, iar alte 2 erau nefuncţionale, în urma unor accidente de circulaţie. Chiar dacă între timp Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Vâlcea 3 autosanitare noi, alte 4 astfel de autovehicule s-au stricat, necesitând reparaţii capitale. Mai mult decât atât, una din cele trei autosanitare repartizate de către Ministerul condus de dumneavoastră judeţului Vâlcea înregistrează probleme mecanice, chiar dacă este nouă. Mai trebuie precizat faptul că o bună parte din aceste maşini din cadrul parcului auto al SAJ Vâlcea înregistrează km parcurşi cu mult peste numărul optim de funcţionare. Ţinând cont că norma de reînnoire a parcurilor auto prevede schimbarea maşinilor care înregistrează peste 120.000 km, iar parcul auto de la SAJ Vâlcea are majoritatea maşinilor cu mult peste 500.000 km, consider că este inadmisibil ca Ministerul pe care îl conduceţi, din diferite motive, să nu poată respecta prevederile legale”, a menţionat deputatul Buican.

Ambulanţele sunt pe butuci, PSD vrea să schimbe doar directorul

Cum politizarea instituţiilor statului a devenit sport naţional, alianţa nou creată cu PDL, sub sigla PNL, riscă să-i trimită pe directorii PNL pe posturile de subalterni sau în şomaj prin înlocuirea lor cu pesedişti, o procedură practicată la greu şi de vechea alianţa PNL- PDL, alianţa DA.
Cu toate acestea, deputatul liberal Cristian Buican a pus tunurile pe PSD pentru că încearcă să-şi impună un director pesedist în fruntea Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, actualul director fiind numit tot pe criterii politice. Buican susţine că PSD vrea să înlocuiască profesioniştii cu lipitorii de afişe, o remarcă fără acoperire în condiţiile în care nici PNL nu a respectat condiţiile de ocupare a posturilor de conducere. Din păcate, liderul PNL are dreptate când spune că politicienii pun accent pe acapararea posturilor de conducere, nu pe rezolvarea unor probleme administrative grave.
„Situaţia parcului auto al SAJ Vâlcea este una critică, nu numai că nu avem destule ambulanţe sau că norma de reînnoire a parcului, stabilită prin lege, nu se respectă, dar şi maşinile noi ce sunt distribuite au probleme mecanice şi tehnice. Este inacceptabil acest lucru şi demonstrează totala lipsă de interes a reprezentanţilor PSD în gestionarea problemelor curente. Sunt iresponsabili şi aroganţi şi, Doamne fereşte, să avem parte de vreo tragedie. Pe lângă problema parcului auto, i-am adus la cunoştinţă ministrului Bănicioiu şi faptul că există şi o acută problemă în privinţa personalului. Nu este posibil să ai un aflux de zeci de mii de turişti la o pârtie de schi şi să nu ai personal sa poţi redeschide un punct de lucru. Din păcate, din informaţiile neoficiale pe care le am, în loc să se îngrijească de reînnoirea parcului auto sau de suplimentarea personalului de la SAJ Vâlcea, Bănicioiu şi prietenii lui din PSD Vâlcea doresc să schimbe actuala conducere, ce a dovedit profesionalism, în ciuda condiţiilor grele, şi să îşi pună lipitorii de afişe de la PSD. Cu asta se ocupă cei de la PSD şi vreau ca opinia publică să ştie acest lucru!”, a mai spus Buican.

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Ce se ascunde in spatele acestui interes brusc al lui Buican fata de SAJ?Ce pun la cale baietii?Nimic nu e ce pare a fi,pana acum unde a fost Buican si liberalii lui?Acum au sesizat dezastrul din sanatate?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.