180 total views

Liderii PSD şi PNL Vâlcea, deputaţii Constantin Rădulescu şi Cristian Buican, se bat în continuare în declaraţii politice pe firimiturile de realizări începute de fostul preşedinte Ion Cîlea, de data aceasta s-au certat pe tomograful repartizat de Ministerul Sănătăţii SJU Vâlcea. Buican susţine că aparatul a fost adus în urma demersurilor actualei conduceri liberale a Consiliului Judeţean Vâlcea şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) privind achiziţionarea de aparatură de specialitate, Constantin Rădulescu susţine că fără demersurile lui din Parlament spitalul nu ar fi obţinut nimic.

Cert este că vechiul tomograf şi-a dat ,,duhul” în luna octombrie a anului trecut, pacienţii fiind obligaţi să-şi facă investigaţiile la particulari. Trecând peste acest aspect, problema funcţionalităţii tomografului de la SJU va fi rezolvată cu adevărat doar dacă conducerea SJU Vâlcea va reuşi să aducă încă doi medici specilaişti în imagistică tomograf.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea are un deficit de personal de 700 de angajaţi, practic, pe anumite secţii, cum ar fi computerul tomograf, funcţionează în sistem de avarie. Iniţial SJU avea cinci medici specializaţi în imagistică tomograf, dar din cauza salarizării proaste, trei au plecat dincolo de graniţele ţării şi aşa au mai rămas doar doi care trebuie să facă faţă unui număr foarte mare de cazuri. Dacă se poate, după capul unora, aceştia trebuie să muncească …24 de ore din 24.
Conform declaraţiilor managerului SJU, Mihăiţa Creţulescu, necesarul de personal s-ar ridica undeva la 2.300 de persoane, în condiţiile în care în momentul de faţă spitalul are doar 1.600 de angajaţi. “În spital ar fi nevoie de sute de posturi, dar fondul este limitat. Normativul este cel vechi, dar ar fi necesar un număr de peste 700 de angajaţi”, a spus managerul Mihăiţa Creţulescu. Directorul medical al spitalului a precizat că organigrama a rămas descoperită din cauza salariilor foarte mici. Astfel, foarte mulţi medici, în special cei specializaţi în imagistică, preferă să muncească în clinicile mari din ţară sau din străinătate care oferă salarii foarte mari.O problemă discutată în fiecare an, dar trecută cu vederea atât de capii Ministerului Sănătăţii, cât şi de Guvern. La data respectivă, fostul preşedinte Ion Cîlea declara cu regret că salarizarea medicilor şi licitaţiile pentru medicamente întră în atribuţiile Ministerului Sănătăţii.
Cei doi parlamentari ar trebui să depună eforturi pentru iniţierea unei noi legi a salarizării pentru medici, altfel aparatura va sta în continuare nefolosită pe holurile spitalelor, în ambalajul propriu.

 

Distribuie

Un comentariu

 1. Specialisti in CT au mai fost dar nu au fost lasati sa lucreze si au plecat la privat sau in afara tarii:
  Dr.Capitanu
  Dr.Persu
  Dr.Pirca
  Dr.Dinca
  Dr.Dospinescu
  Ing.Banut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.