336 total views

Dacă liderul PNL, Cristian Buican s-a lovit doar de nepăsare şi indolenţă în ceea ce priveşte modernizarea DN7D, senatorul PSD, Florinel Butnaru începe, se pare, să adune lauri…

Ieri 30 ianuarie, a avut loc şedinţa executivului judeţean cu 39 de puncte pe ordinea de zi. Cel mai disputat punct de pe ordinea zi a fost punctul opt, care a fost lăsat la finalul şedinţei şi anume, “Proiect de hotărâre privind solicitarea de retransmitere a sectorului de drum DN 7D (Câineni km. 0+000 – limita judeţul Argeş km. 31+360), din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al judeţului Vâlcea şi în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea, precum şi declasarea acestuia din categoria drumurilor de interes naţional, în categoria drumurilor de interes judeţean”.

Un subiect foarte disputat de câteva zile şi asta doar pentru că preşedintele liberalilor, Cristian Buican nu a reuşit din 2003 şi până în prezent, cum chiar dumnealui declară în presa locală, să reuşească modernizarea drumului DN7D, iar succesul, se pare, revenind în cele din urmă, pesediştilor şi asta după ce în şedinţa cu pricina, senatorul PSD, Florinel Butnaru a fost prezent pentru a expune executivului discuţiile purtate cu reprezentanţii CNADNR pentru modernizarea DN7D, susţinut fiind şi de primarul comunei Perişani, Ion Sandu şi primarul comunei Boişoara, Gheorghe Nicolae, prezenţi şi ei în şedinţă dorind să afle intenţiile pe care executivul judeţului le are vis-à-vis de modernizarea acestui drum.

Declaratie Cristian Buican

“Reprezentanţii PSD trebuie să prezinte urgent dovezi care să ateste că CNADNR a alocat fonduri pentru modernizarea acestui DN din primăvara lui 2015, deoarece până acum nu se vorbeşte decât de 550.000 lei pentru revizuirea sau actualizarea studiul de fezabilitate. Eu m-aş bucura nespus să fie prins spre modernizare de către CNADNR acest drum important, însă am îndoieli, în condiţiile în care de 10 ani, cu o mică excepţie în anii 2007-2008, toate demersurile mele pentru modernizarea acestui DN s-au lovit de nepăsare şi indolenţă. Ţinând cont că pe ordinea de zi a şedinţei CJ, din 30 ianuarie 2015, există un proiect de hotărâre ce vizează declasificarea DN7D la rang de drum judeţean, în vederea introducerii pe POR 2014-2020, voi propune conducerii liberale a CJ să amâne acest proiect pentru o perioadă de trei luni de zile, timp în care să le dăm posibilitatea reprezentanţilor PSD Vâlcea să obţină finanţarea pentru asfaltarea şi modernizarea acestuia.”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, pentru publicaţia locală “Monitorul de Vâlcea”
Până la urmă proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, 30 ianuarie 2015, urmând o evaluare a discuţiilor şi repunerea lui pe o altă ordine de zi, a altei şedinţe.

Ca o concluzie, informăm opinia publică, că proiectele de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea şi unele instituţii publice subordonate acestuia, pentru anul 2015, au fost ocupate în totalitate de penelişti, pesediştii fiind lăsaţi fără nici o funcţie de reprezentare în vreuna din instituţii.

Ne cerem scuze pentru calitatea slabă a filmărilor, pe viitor sperăm să îmbunătăţim acest lucru. Vă mulţumim pentru înţelegere şi pentru că ne urmăriţi.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.