1,050 total views

…între primarul Gutău și viceprimarul Pîrvulescu, cel de-al doilea fiind și de această dată nemulțumit de împărțirea bugetului pe secțiunile de dezvoltare. Printr-o conferință de presă organizată luni, 6 februarie, Pîrvulescu a ținut să prezinte mass mediei neconcordanțele intenționate din proiectul de buget. Pe scurt, lista de investiții nu este una corectă!

Virgil Pîrvulescu, viceprimar în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, a susținut luni, 6 februarie, o conferință de presă alături de echipa sa de la municipiu – consilieri locali, președinți și vicepreședinți de organizații. Tema conferinței de presă a fost bugetul local pentru anul 2023 – structura bugetului pe capitole de funcționare și dezvoltare în ultimii 3 ani, asaltul rechinilor imobiliari asupra sediilor instituțiilor de învățământ din oraș, dar și necesitatea anveloparii blocurilor din municipiu într-un ritm accelerat și echitabil pentru toată lumea, prin PNNR.

„Din analiza proiectului de buget pentru anul 2023 al Municipiului Râmnicu Vâlcea constatăm încă o dată lipsa de strategie privind dezvoltarea oraşului şi orientarea resurselor pentru acoperirea problemelor stringente! Probleme de care râmnicenii se lovesc zi de zi şi pe care administraţia locală parcă refuză să le rezolve! Consider că principala destinaţie a resurselor bugetare, în contextul crizei energetice şi a scăderii tot mai accentuate a puterii de cumpărare a oamenilor, era necesar să fie direcţionată spre alte zone mult mai folositoare: reabilitarea termică a blocurilor din oraş, dar nu făcută din loc în loc, ci ţinându-se cont de străzile principale pentru un aspect plăcut al oraşului. Acest lucru să fie realizat cu alocarea mai multor resurse din bugetul local ca şi cofinanţare! Eu, împreună cu echipa mea avem multe proiecte gândite pentru bunăstarea râmnicenilor, însă momentan nu se pot pune în aplicare pentru că actuala administraţie ne sabotează atât pe noi cât şi pe voi. Din pacate, în bugetul propus, veţi observa că singura investiţie de amploare în domeniul reabilitării blocurilor este suma de 5.319.000 – o sumă acordată prin PNNR de către Guvernul României pentru blocul Anton Pann! Deci nu din bugetul local!”, declara viceprimarul Pîrvulescu, undeva la jumătatea lunii ianuarie.

Așadar, viceprimarul Virgil Pîrvulescu a punctat din nou faptul că avem un buget care nu are cum să dezvolte orașul Râmnicu Vâlcea, iar în contextul actual, se impune ca investițiile să meargă într-o zonă în care, de exemplu, anveloparea blocurilor să constitue principala prioritate. În intervenția sa publică, au fost atinse mai multe subiecte care țin în alertă sistemul de informare prin existența dezbaterilor „pro” și ”contra”, în adminsitrația publică locală, dar acestea pot fi urmărite accesând linkul atașat…

https://fb.watch/ixBIBcyBLa/

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.