137 total views

Experiența conservatorilor, trăită în sânul ALDE în această scurtă ”conviețuire”, s-a dovedit extrem de amară.

20160304_110319-1-e1457684139152

Toate visele lor au fost spulberate odată cu venirea lui Dan Nițu în această formațiune politică surogat și numirea lui în funcția de președinte. Probabil că s-au bucurat conservatorii pripășiți la ALDE, ca și ceilalți proveniți de pe la alte partide, că venirea lui Nițu îi va scoate din ”izâna” unui partiduleț fără o doctrină specifică, fără o viziune clară a unei politici de viitor. Bucuria le-a fost de scurtă durată deoarece și-au dat seama că în această ”construcție politică” a lui Nițu, ei nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Deși aveau construcții solide, care au rezistat ”intemperiilor politice” din ultimii ani, cele 32 de organizații ale conservatorilor din județ, care au trecut la ALDE, își văd acum amenințate temeliile. Noul președinte al Organizației județene, ALDE Nițu, impunându-le peneliști și pedeliști la conducere, oameni loiali lui, proveniți din partidele pe unde a trecut, pe care poate să-i manevreze și să-i controleze ușor. Așadar, conservatorii – pe ale căror filiale s-a construit ALDE la Vâlcea, fiind cele mai numeroase în această alianță, în sfârșit, conștientizează faptul că vor fi obligați să voteze și să susțină în alegeri pedeliștii și liberalii lui Dan Nițu. Că în această ecuație politică ei nu contează decât ca masă de manevră, care trebuie să pună umărul pentru ca Dorel Jurcan, Iuliana Moise, Alina Lupu, etc., aflați pe primele locuri pe lista candidaților la Consiliul Județean, să câștige alegerile.
Observăm că în această listă nu este niciun conservator pe primele locuri și nici nu va fi niciodată, pentru că PDL și PNL nu au iubit niciodată consevatorii, deși aceștia au sperat că proaspăta alianță în care au intrat le va schimba sentimentele. Și-au dat seama că lupu-și schimbă blana, nu și năravul și iată-i bătând la poarta Partidului Puterii Umaniste. Deja 3 organizații din teritoriu au semnat, în cursul zilei de ieri, cu președintele PPU, Nicu Gheorghe și se anunță nori grei de furtună la ALDE deoarece și alte organizații din teritoriu și-au anunțat trecerea la umaniști. Întoarcerea ”acasă” a conservatorilor, va reprezenta o lovitură grea pentru ALDE Nițu, care în foarte scurt timp va înțelege pe deplin butada: cine seamănă vânt, culege furtună. Sau invers.
Se pare că senatorul a reușit să-și convingă și șefii de la București de ”capacitățile” sale politice. Dacă Tăriceanu și Constantin anunțaseră că vor fi prezenți la Vâlcea (așa s-a lăudat Nițu) cu ocazia lansării cantidaților ALDE în cursa alegerilor, care trebuia să se întâmple vineri 11 martie, aceștia ori s-au răzgândit, ori au găsit altceva mai bun de făcut.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.