201 total views

Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic un set de monede din aur, argint și tombac cuprat, dedicate aniversării a 175 de ani de la nașterea regelui Carol I.

Monedele au valoarea nominală de 100 lei, 10 lei și 1 leu, cu formă rotundă, diametru de 21 și 37 milimetri și cant zimțat.

Aversul monedelor prezintă imagini din timpul domniei lui Carol I, precum Războiul de Independență, podul de la Cernavodă, restaurarea bisericii Curtea de Argeș și construirea Castelului Peleș. Monedele de aur au inscripționate valoarea nominală de 100 lei, cele de argint au valoarea nominală de 10 lei, iar pe cele din tombac cuprat este specificată valoarea de 1 leu.

Reversul tuturor monedelor prezintă aceleași detalii- potretul lui Carol I, semnatura sa și inscripțiile “CAROL I” și “175 ani de la naștere”.

Monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în română, engleză și franceză.

Tirajul pentru această emisiune este de 500 monede, prețul de vânzare fiind de 1.900 lei pentru un set de trei monede (aur, argint și tombac cuprat) și 310 lei pentru o monedă de argint.

Lansarea acestor monede se va face prin intermediul sucursalelor regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR, acestea având putere circulatorie pe teritoriul României.

sursa/presaonline.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.