122 total views

Sâmbătă, 29 martie 2014, la la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, va avea loc competiţia BizzFactoy, organizată de Rotary Club Râmnicu Vâlcea în parteneriat cu Junior Achievement România. Evenimentul va reuni 18 echipe formate din liceeni pasionaţi de antreprenoriat care, sub îndrumarea cadrelor didactice, își vor prezenta ideile de afaceri cu care doresc să se impună pe piaţă locală.

Juriul, format din reprezentaţi ai Rotary Club Râmnicu Vâlcea, Junior Achievement România şi Inspectoratul Şcolar Vâlcea vor evalua originalitatea, fezabilitatea şi potenţialul transformării ideii într-o afacere de succes precum şi abilităţile de prezentare ale participanţilor.

Competiția face parte din programul dezvoltat de Rotary Club Râmnicu Vâlcea şi de Junior Achievement România, menit să susţină inițiativa antreprenorială și să stimuleze creativitatea în afaceri a elevilor de liceu din judeţul Vâlcea. Pe lângă competiție, programul include activități learningbydoing (învățare prin practică) desfășurate la clasă, de cadrele didactice și de consultanții voluntari, persoane din managementul firmelor locale care sunt totodată și membri ai Rotary Club Râmnicu Vâlcea.

Instituţii de învăţământ participante la BizzFactory, Râmnicu Vâlcea 2014:
• COLEGIUL ECONOMIC RAMNICU VALCEA
• COLEGIUL NATIONAL ALEXANDRU LAHOVARI
• COLEGIUL NATIONAL MIRCEA CEL BATRAN
• COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC
• LICEUL TEHNOLOGIC CONSTANTIN BRANCOVEANU
• LICEUL TEHNOLOGIC SANITAR ANTIM IVIREANU
• LICEUL TEORETIC BAILE GOVORA
• LICEUL TEORETIC BREZOI

Rotary Club Râmnicu Vâlcea este o organizație non-profit, membru al Rotary International, care dezvoltă proiecte dedicate problemelor apărute în comunitate. Rotary Club Râmnicu Vâlcea a primit recunoașterea internațională la 5 mai 1996 și numără acum peste 40 de membri. În cei 18 ani de activitate Rotary Club Râmnicu Vâlcea a realizat proiecte destinate oamenilor cu nevoi speciale, oamenilor aflați în suferință, adolescenților și copiilor instituționalizați, elevilor și studenților dedicați domeniilor de studiu.

Junior Achievement România este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip learningbydoing sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, cu instituţiile de învăţământ şi sunt susţinute financiar de către comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesaţi www.jaromania.org.

Președinte Rotary Club Râmnicu Vâlcea , Constantin Boromiz

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.