57 total views

Competiţia BizzFactory a adunat la finalul săptămânii trecute, mai mulţi elevi de liceu din județ care și-au înscris în competiţie ideile de afaceri cu care doresc să se impună ca antreprenori pe piaţa vâlceană. Evenimentul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi a fost organizat de Rotary Club Râmnicu Vâlcea în parteneriat cu Junior Achievement România. Juriul a fost format din reprezentaţi ai Rotary Club Râmnicu Vâlcea, Junior Achievement România şi Inspectoratul Şcolar Vâlcea. Premiile acordate au fost sponsorizate integral de Rotary Club Râmnicu Vâlcea

Nouă din zece liceeni cred că este important să înveţe despre antreprenoriat în şcoală şi mai bine de jumătate dintre elevi sunt interesaţi să îşi dezvolte propria afacere, arată un studiu recent publicat de Junior Achievement. Pentru a răspunde acestor nevoi, Junior Achievement România implementează în fiecare an cu sprijinul comunităţii de afaceri locale programe de educaţie antreprenorială în şcolile din România, formând competenţe antreprenoriale şi stimulând prin competiţii naţionale şi internaţionale creativitatea şi spiritul de întreprinzător al tinerilor.

Evenimentul a reunit 18 echipe formate din liceeni pasionaţi de antreprenoriat care, sub îndrumarea cadrelor didactice, și-au prezentat ideile de afaceri cu care doresc să se impună pe piaţă locală. Juriul, a evaluat originalitatea, fezabilitatea şi potenţialul transformării ideii într-o afacere de succes precum şi abilităţile de prezentare ale participanţilor.

Locul I a fost câștigat de echipa „X Innovation”, formată din trei elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân care prin aplicația Smart Flyer își propun să înlocuiască modul tradițional de informare a clienților cu comunicarea directă pe mobil sau pe e-mail. Aplicația Smart Flyer, poate furniza informații despre programul de lucru al diverselor instituții sau despre exponatele unui muzeu.

Pe locul II s-a clasat echipa „The Happiness”, de la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab care a propus înființarea unui pub cu program cultural, unic în peisajul vâlcean, iar pe locul III s-a clasat echipa „Alteka” de la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu a căror idee este de a susține comerțul local prin crearea de ambalaje pentru obiectele ceramice vândute în zonă.

“Consider că acest eveniment va avea un impact pozitiv asupra viitorului și viitorilor antreprenori din județul Vâlcea. Pentru mine a fost o experiență reușită, am avut oportunitatea să îmi susțin propriul plan de afaceri și să remarc alte câteva planuri de afaceri foarte bine puse la punct.” – Ioan Paul Săvulescu, Liceul Constantin Brâncoveanu, Horezu.

BizzFactory face parte din programul dezvoltat de Rotary Club Râmnicu Vâlcea şi de Junior Achievement România, menit să susţină inițiativa antreprenorială și să stimuleze creativitatea în afaceri a elevilor de liceu din judeţul Vâlcea. Pe lângă competiție, programul include activități learning by doing (învățare prin practică) desfășurate la clasă, de cadrele didactice și de consultanții voluntari, persoane din managementul firmelor locale care sunt totodată și membri ai Rotary Club Râmnicu Vâlcea.

Instituţii de învăţământ participante la BizzFactory, Râmnicu Vâlcea 2014:
• COLEGIUL ECONOMIC RÂMNICU VÂLCEA
• COLEGIUL NAȚIONAL ALEXANDRU LAHOVARI
• COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ MATEI BASARAB
• COLEGIUL NAȚIONAL MIRCEA CEL BĂTRÂN
• COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC RÂMNICU VÂLCEA
• LICEUL CONSTANTIN BRÂNCOVEANU HOREZU
• LICEUL TEHNOLOGIC SANITAR ANTIM IVIREANU RÂMNICU VÂLCEA
• LICEUL TEORETIC BĂILE GOVORA
• LICEUL TEORETIC BREZOI

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.