494 total views

Beizadeaua candidatului ALDE Dumitru Lovin (pentru Camera Deputaţilor), a înființat alături de un alt asociat, în martie 2007, SPECIAL CONSTRUCT VEST SRL (J35/523/2014; CUI 21241869), societatea având ca principal obiect de activitate “Lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

lovin-tariceanu

Potrivit celor de la site-ul de profil www.antitepari.ro, firma a fost “transferată” în 2014 unui gorjean, Nicolae Bageac, de 63 de ani, din Rovinari, care, potrivit informațiilor postate pe site-ul primăriei din localitatea de domiciliu, figurează în evidențele acesteia ca persoană fără venituri, cu ajutor de șomaj încheiat în 2011. Din momentul în care sexagenarul a “preluat” (chipurile!?!) srl-ul, firma a reușit “performanța” să adune 9 incidente de plată majore cu cecuri, suma totală refuzată la plată aferentă acestora fiind de… 558.532,29 lei, precum şi cu un incident de plată minor cu cecuri, în valoare de 100.000 de lei. În dezbaterea electorală moderată de Valeria Tănase, marți, 6 decembrie, la TV Vâlcea UNU, Dumitru Lovin a recunoscut, întrebat de contracandidatul Florin Brăgău de la PRU, că nu s-a suspendat din funcția de consilier personal al Președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu (PSD) pe durata oficială a campaniei electorale. “Care-i problema? Sunt în lege. Eu nu sunt în campanie electorală!”, a afirmat senin Lovin senior, neprecizând care e și suma exactă pe care o încasează cu nesimțire din bani publici. Articolul pe care îl redăm integral în continuare, coroborat cu afirmația publică a septuagenarului candidat de meserie, poate devoala alegătorilor atracția magnetică a Lovinilor pentru bani.

“Special Construct Vest” a fost mutată în Timişoara şi a început să tragă ţepe

– Societatea a fost înfiinţată în anul 2007, în Râmnicu Vâlcea, în 2013 a fost mutată în satul Jitaru, judeţul Olt, iar în februarie 2014 sediul social a fost stabilit în Timişoara

– În noiembrie 2013, firma a intrat pe mâna lui Nicolae Bageac, individ cu domiciliul în Rovinari, judeţul Gorj

– În mai 2014, societatea SPECIAL CONSTRUCT VEST SRL a intrat în baza de date a Centralei Incidentelor de Plăţi, cu ţepe totalizând peste 7,7 miliarde lei vechi

Una din firmele nou intrate în galeria ţeparilor este SPECIAL CONSTRUCT VEST SRL (J35/523/2014; CUI 21241869), societate având ca principal obiect de activitate “Lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Firma a fost înfiinţată în martie 2007, în Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, sub denumirea de ADVIL GRUP SRL, de către Lovin Cosmin Ionuţ şi Comănescu Gabriel. În 2008, denumirea firmei s-a schimbat în SPECIAL CONSTRUCT SRL, iar în structura acţionarilor a fost cooptat ŢUR VASILE-EUGEN, acesta preluând părţile sociale deţinute de Lovin Cosmin Ionuţ. Noul asociat a devenit şi administrator al firmei, alături de membrul fondator rămas, Comănescu Gabriel.

În 2013, sediul social al firmei a fost mutat în satul Jitaru, oraşul Scorniceşti, judeţul Olt, în noiembrie 2013 unic asociat şi administrator al firmei este BAGEAC NICOLAE (n. 28.09.1953), iar în februarie 2014 sediul social este mutat în Timişoara, denumirea societăţii devenind SPECIAL CONSTRUCT VEST SRL.

Noul administrator a început să tragă ţepe

De la înfiinţare şi până în 2012, societatea putea fi considerată o mică firmă de construcţii, fără probleme deosebite în relaţia cu furnizorii. Pentru 2012, de exemplu, a fost raportată o cifră de afaceri de 1.244.478 lei şi un profit net de 100.801 lei, precum şi existenţa unor datorii totale de 614.256 lei.

La puţin timp după preluarea de către noul patron, afacerea a început să scârţâie. În acest moment, la Ministerul Finanţelor Publice firma nu figurează cu bilanţul depus pentru anul 2013, dar aceasta este cea mai mică problemă a societăţii. Problemele mari se referă la ţepele trase partenerilor de afaceri.

În mai 2014, societatea a intrat în evidenţele Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP), cu două cecuri refuzate la plată, iar în iunie 2014 “zestrea” refuzurilor la plată s-a îmbogăţit cu alte 7 incidente de plată cu cecuri, precum şi cu 8 incidente de plată cu bilete la ordin. În acest moment, societatea figurează, aşadar, cu 9 incidente de plată majore cu cecuri, suma totală refuzată la plată aferentă acestora fiind de 558.532,29 lei, precum şi cu un incident de plată minor cu cecuri, în valoare de 100.000 de lei, motiv pentru care se află în interdicţie bancară de a mai emite cecuri, altele decât numerar, până la data de 16 iunie 2015.

La aceste ţepe se adaugă 113.787,56 lei, reprezentând suma refuzată la plată aferentă celor 8 incidente majore cu bilete la ordin, precum şi 492,31 lei, însemnând valoarea unui incident minor cu bilete la ordin.

În evidenţele Finanţelor, firma apare ca neplătitoare de taxe şi impozite aferente salariaţilor, ceea ce înseamnă că oficial nu are angajaţi, iar patronul Nicolae Bageac are domiciliul din acte în localitatea Rovinari din judeţul Gorj.”

Sursa: http://www.antitepari.ro/informatii/insolvente-falimente/101479-special-construct-vest-a-fost-mutata-in-timisoara-si-a-inceput-sa-traga-tepe

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.