140 total views

Spaţiul mediatic astăzi a fost acaparat de două mari subiecte şi anume, eliberarea fostului premier, Adrian Năstase şi cererea demiterii preşedintelui Traian Băsescu de către preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu.

Acum s-a înţeles, se pare, de către anumiţi politicieni de marcă, dar şi analişti politici, că preşedintele României, Traian Băsescu a avut timp de 10 ani un singur proiect pe care dorea să-l promoveze şi anume, Elena Udrea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Chiar dacă timpul rămas până la data primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale nu permite fizic derularea întregii proceduri pentru demiterea lui Traian Băsescu, forţele politice care ţin la respectarea Constituţiei trebuie să fie pregătite în orice moment pentru iniţierea suspendării de către Parlament a Preşedintelui României.

Fostul premier liberal îl acuză pe Traian Băsescu că are la dispoziţie până în ultima zi de mandat “o serie de pârghii de control asupra unor instituţii de forţă ale Statului”. Preşedintele Senatului îl acuza pe şeful statului că a încalcat “aproape zilnic” Constituţia României.

Ponta, de acord cu Tăriceanu privind suspendarea lui Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat că ar putea lua în calcul o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, ipoteză enunţată joi în spaţiul public de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

“Domnul Tăriceanu a spus că nu trebuie să asistăm pasivi dacă domnul Băsescu va continua să încalce Constituţia, că nu contează faptul că mai are trei luni sau trei zile de mandat şi sunt de-acord cu tot ce a spus domnul Tăriceanu. Dacă se va încălca Constituţia, putem foarte bine şi avem obligaţia să aplicam prevederile constituţionale”, a declarat premierul, prezent la Tulcea pentru o întâlnire a liderilor PSD.

 Dragnea nu crede că e posibilă o nouă suspendare.

De asemenea, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus şi el, astăzi, că o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu nu mai poate fi declanşată, deoarece nu mai este timp, până la încheierea mandatului acestuia. ’’Ne lipseşte timpul pentru o nouă procedură de suspendare. Nu are rost să iniţiem o procedură de suspendare din două motive: Legea Referendumului nu este aplicabilă acum, ci la un an de la decizia Curţii Constituţionale, se pare că în decembrie, deci nu e credibil că vom aduce atâta lume la vot pe actuala legislaţie’’.

Băsescu –  susţinătorul Elenei Udrea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că în mod “categoric” o susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale, deoarece ea este candidatul Partidului Mişcarea Populară în cursa pentru Preşedinţia României.

Elena Udrea şi-a exprimat public dispoziţia de a intra în cursa pentru Cotroceni şi mai multe voci din partid au susţinut-o, lucru ce l-a făcut pe Cristian Diaconescu să demisioneze din partid şi să anunţe că va candida ca independent.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.