164 total views

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a exclus, miercuri, posibilitatea unei intervenţii militare a ţării sale în Ucraina, însă a promis să lucreze în vederea edificării unui vast front diplomatic împotriva Rusiei, relatează AFP.
“Nu ne vom lansa într-o intervenţie militară în Ucraina”, a declarat Obama într-un interviu acordat postului de televiziune din San Diego, în California, afiliat la NBC News.

“Ucrainenii recunosc la rândul lor că înfruntarea Rusiei cu mijloace militare nu ar fi adecvată şi nici în beneficiul Ucrainei”, a explicat preşedintele american
În schimb, “vom mobiliza resursele noastre diplomatice pentru a asigura o coaliţie internaţională solidă, care va transmite un mesaj clar”, a adăugat el.

“Puterea nu conferă în mod automat drepturi. Vom continua să sporim presiunile asupra Rusiei”, a subliniat Obama.
Parlamentul Crimeei a proclamat luni independenţa peninsulei de Ucraina şi a cerut alipirea ei la Rusia în urma unui referendum organizat duminică.

Curtea Constituţională rusă a validat miercuri, în unanimitate, tratatul privind integrarea Crimeei în Federaţia Rusă, semnat marţi de către preşedintele rus Vladimir Putin

GANDUL.INFO

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.