290 total views

descarcă aici proiectul de hotărâre pentru alocarea sumei de 4.565.549,95 lei

Consiliul Județean repartizează pe unități administrativ-teritoriale suma de 4.565.549,95 lei, din fondul la dispoziția CJ Vâlcea, „pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, pe anul 2018”.

După vizualizarea listei cu propunerea privind repartizarea sumei mai sus menționată, am observat că există totuși 6 primării care nu vor primi nici un leu – Budești, Ghioroiu, Mateești, Mitrofani, Racovița și surpriză orașul Băile Govora. Deducem, în acest sens, că aceste administrații locale nu au nici arierate, nici programe de dezvoltare locală pe care să le susțină și nici proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2018. Într-un cuvânt, cele 6 primării nu există, nu au activitate sau o duc atât de bine încât nu au nevoie de nimic și probabil nu au transmis nici necesarul de fonduri suplimentar pe anul 2018 către CJ Vâlcea. Toate administrațiile menționate, atenție!, sunt conduse de primari liberali. Nu vrem să credem că președintele Rădulescu a făcut o discriminare, astfel că așteptăm dezbaterea în plen pentru a înțelege de ce acestea nu au primit nici un leu din fondul CJ.

Dezastru pentru cele 6 primării și pentru finanțarea de la Guvern

Tot în această perioadă, mai exact prin HG nr. 977/13 decembrie 2018, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele UAT-uri, se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018 cu suma de 262.670 mii lei. Ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispozițiile legale, a sumelor alocate.

Am vizualizat și această listă și surprinzător, 3 din cele 6 primării liberale, dacă pe lista CJ sunt trecute cu 0 lei, pe lista de la Guvern nici nu se află, iar 3 nu primesc mai mult nimic, doar Budești primind 121 mii lei.

Budești – 121 mii lei

Ghioroiu – nu este pe listă

Mateești – nu este pe listă

mitrofani – 4 mii lei

Racovița – nu este pe listă

Băile Govora – 2 mii lei

Clar pentru anumiți edili va fi greu să citească listele și să vedă că unele administrații primesc și altele nu, că unele primesc foarte mult și altele foarte puțin, dar să nu fii nici pe listă e chiar dureros. Aceste administrații, cele mai sus menționate, atât pentru CJ Vâlcea cât și pentru Guvern, nu există. Ne întrebăm ce fac primarii acestor localități, cum se descurcă în condițiile în care toată lumea se vaită că nu are suficiente fonduri pentru existență și proiecte? Poate aflăm în ședința ordinară a CJ Vâlcea.

De la CJ Vâlcea

Municipiul Drăgășani primește cea mai mare sumă – 180.549,95 mii lei, urmat de orașul Horezu – 140.000 mii lei, după care – Băbeni, Băile Govora, Băile Olănești, Brezoi, Călimănești – 100.000 mii lei fiecare, restul administrațiilor primind între 30.000 și 80.000, privilegiate fiind comuna Vaideeni și Vlădești cu câte 90.000 mii lei, iar Lăpușata, Malaia și Oteșani primind cel mai puțin – 25.000 mii lei fiecare.

De la Guvern

Top 6, în ordinea cronologică a sumelor alocate privilegiați sunt –

Consiliul Județean – 2.111 mii lei

Municipiul Râmnicu Vâlcea – 1.409 mii lei

Comuna Alunu – 920 mii lei

Comuna Păușești – nu se menționează care – Măglași sa Otăsău – 700 mii lei

Comuna Dăești – 607 mii lei

Comuna Fârtățești – 602 mii lei

Top 5, în ordinea cronologică a sumelor alocate dezavantajații sunt –

Băile Govora – 2 mii lei

Comuna Drăgoești – 4 mii lei

Comuna Lăpușata – 5 mii lei

Comuna Mitrofani – 4 mii lei

Comuna Pesceana – 8 mii lei

Avem și administrații care primesc sume între 13 și 17 mii lei ori administrații care nu se regăsesc pe listă. Nu știm exact care au fost criteriile de repartizare a sumelor, dar un lucru este cert: dacă unele administrații pot primi 920 mii lei, altele 600 mii lei, altele doar 2, 4 sau 5 mii lei și unele să nu fie nici pe listă… este o problemă, dar nu știm dacă de administrație sau de incompetență.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.