302 total views

Primarii liberali din Vâlcea, pe lista unui hoţ de carduri aflat în detenţie

Inventivitatea hoţilor nu are limite. Un individ aflat în detenţie a pus la cale o acţiune de ţepuire a primarilor vâlcenilor şi a agenţilor economici de pe raza celor 10 localităţi luate în vizor, printre acestea: Râmnic, Băbeni, Ocnele Mari, Govora, Călimăneşti, Muereasca, Mihăieşti. Interesant este faptul că toate sunt conduse de primari liberali.

Amicii aflaţi în liberatate s-au dat drept un procuror DIICOT, Vasile Blejan, şi au cerut celor 10 primari aflaţi pe listă date despre unităţile alimentare care vând cartele PrePay. ,,Procurorul” le-a impus celor 10 edili să facă un inventar cu toate unităţile în termen de o oră pentru realizarea aşa zisului control. După adunarea datelor aceştia se prezenatu la agenţii economici în cauză, îi informau că primarul a aprobat ,,controlul” şi-i executau la bani. Prefectura Vâlcea a încercat să-i pună în gardă, dar mesajul a ajuns prea târziu. Singurul care a colaborat cu poliţia pentru prinderea infractorilor a fost primarul localităţii Ocnele Mari, dar acţiunea a eşuat.
Primarul Ion Gigi Matei a fost sunat, prin centrală, la ora 08.00, se pare că datorită carnetului PSD hoţii nu au avut acces la numarul lui de mobil.
„A sunat prin centrală, la secretariat şi i-am spus că n-am o astfel de situaţie şi l-am trimis la şeful Corpului de Control. I-am dat numărul lui. După ce am vorbit cu cel care s-a dat procuror DIICOT, am primit un e-mail de la Prefectură prin care eram anunţaţi să nu dăm curs unor astfel de solicitări”, a declarat Ion Gigi Matei.
Primarul comunei Muereasca a prezentat ceva mai mult interes, „procurorul DIICOT” l-a sunat luni, tot la prima oră şi i-a cerut aceleaşi date, plus date despre cardul personal.
„Am fost sunat la prima oră, persoana care m-a sunat s-a recomandat procuror DIICOT, Vasile Blejan, şi m-a anunţat că va ajunge în cursul zilei la primărie. Mi-a cerut să-i spun dacă agenţii economici din Muereasca care deţin automate de încărcat cartele telefonice. M-a sunat apoi a doua oară să mă întrebe daca am card şi la ce bancă. Atunci am luat legătura cu Poliţia”, a menţionat Ion Ungureanu.
Primarul localităţii Călimăneşti l-a trimis direct la plimbare, iar primarul din Băbeni…la Finanţe.
În urma sesizărilor primite de la primarii din judeţul Vâlcea, conducerea IPJ a deschis o anchetă. Comisarul-sef Marius Dascălu, adjunctul IPJ Vâlcea, crede că în spatele acestei acţiuni se află un puşcăriaş.
„Este o supoziţie, dar modul în care procedează ne face să credem că ar fi vorba despre cineva aflat într-un penitenciar. Se prezintă ca fiind ofiţer la o autoritate a statului şi solicită informaţii despre agenţii economici care vând cartele PrePay. Ulterior, respectiva persoană îi sună şi pe agenţii economici, spune că are numărul de la primar şi solicită nişte date, care sunt valorificate ulterior pentru a retrage bani din conturi. Unii dintre cei cu care au purtat discuţiile au fost întrebaţi şi despre cardurile personale pe care primesc salariile. Au fost şi persoane care au rămas fără bani în conturi”, a precizat adjunctul IPJ Vâlcea.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.