101 total views

Înscrierea candidaţilor la examenul de bacalaureat a început luni şi durează până vineri, 31 mai, pentru sesiunea iunie – iulie, în timp ce înscrierile pentru sesiunea august – septembrie vor avea loc în perioada 15-19 iulie, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Prima sesiune a bacalaureatului va începe în data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probă ce se va desfăşura până pe 12 iunie.

Cea de a doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale, între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie. Probele scrise vor începe în data de 1 iulie, cu limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16:00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale, pe data de 12 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2013 va începe în perioada 15-19 iulie cu înscrierea candidaţilor. În zilele de 19 şi 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 22 şi 23 august cele ale competenţelor digitale. Prima probă scrisă – cea la limba şi literatura română – va avea loc în 26 august, ea fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în 27 august. Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 30 august. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12:00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 16:00. Contestaţiile vor putea fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie, mai informează Ministerul Educaţiei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.