150 total views

Minorii, principalii consumatori de droguri

Situaţie fără precedent, minorii din Vâlcea se droghează pe rupte de la 12 ani. Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea (C.P.E.C.A. Vâlcea) au constatat o creştere îngrijorătoare a numărului minorilor consumatori de droguri, precum și scăderea vârstei debutului consumului…12 ani.

Ȋn luna ianuarie, anul 2014, existau în evidenţa C.P.E.C.A. Vâlcea, 9 beneficiari în management de caz. Ȋn present, sunt 14 beneficiari ai serviciilor de asistență medicală şi psihologică, dintre care 5 sunt în faza de preacord (nu au început tratamentul), şi un singur aflat în management de caz.
Au fost realizate15 consilieri familiale; 136 consilieri și informări individuale; 55 evaluări individuale medicale, sociale și psihologice; 130 ședințe management de caz.
Din luna februarie 2014, la sediul C.P.E.C.A. Vâlcea, medicul a efectuat beneficiarilor Centrului un număr de 44 testări ale prezenței drogurilor în urină, cu rezultate pozitive la 25 dintre teste.
În cursul anului 2014, în cadrul procesului de monitorizare a urgenţelor nonfatale datorate consumului de droguri, prin transmiterea de către Unităţile de Primiri Urgenţe a Fişei standard de înregistrare a urgenţelor medicale datorate consumului de droguri, au fost comunicate de către U.P.U. Vâlcea 7 fişe.
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea (C.P.E.C.A. Vâlcea) funcţionează în prezent cu un specialist prevenire și Coordonatorul Centrului; un psiholog şi un medic specialist. Cei trei angajaţi sunt obligaţi să se confrunte zilnic atât cu dependenţa minorilor consumatori de droguri sau alcool, cât şi cu prejudecăţile părinţilor care refuză ajutorul specialiştilor dintr-un orgoliu prostesc.
Astfel, au fost primite de la D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, 14 ordonanţe privind evaluarea a 16 consumatori de droguri, pentru 12 persoane consumatoare s-au făcut 36 evaluări în urma cărora au fost întocmite 12 Rapoarte de evaluare cu P.IA (Plan Integrat de Asistentă), doua Rapoarte de evaluare cu neincludere și 4 notificătri către D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea privitoare la neprezentarea a 4 consumatori.
Din luna mai 2013, Centrul oferă şi tratament medicamentos cu Naltrexonă şi asistență specializată persoanelor dependente de alcool aflate ȋn managementul de caz. La ȋnceputul anului 2014, se aflau ȋn tratament medicamentos cu Naltrexonă un numar de 7 dependenti de alcool, iar pe parcursul anului 2014 au fost introduse in tratament alte 7 persoane. Pe parcursul anului au ieșit din Managementul de caz un numar de 13 persoane.

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.