121 total views

Seria de fenomene meteorologice periculoase, care au culminat cu intrarea judeţului Vâlcea sub cod portocaliu, pe parcursul a trei zile marcate de precipitaţii excesive, a provocat inundarea multor gospodarii.

În perioada 28-29 iulie 2014 au fost înregistrate precipitaţii cumulate care au depăşit valori de peste 100-180 l/mp, în unele zone din judeţul nostru.
„Debitele înregistrate la staţia Nistoreşti, de pe râul Olteț, şi staţia Râmnicu-Vâlcea de pe râul Olăneşti sunt debite care au probabilitate de revenire odată la 100-200 de ani”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale „Apele Române”.

Potrivit unui comunicat de presă, până în acest moment au fost distribuite către persoanele sinistrate 2 tone de alimente, peste 8.000 litri de apă şi 200 seturi de cazarmament . Produsele menţionate mai sus au fost predate de Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea către reprezentanţii Primăriei comunei Vaideeni, care va comunica, în termen de 15 zile, tabelul cu persoanele care au beneficiat de acest ajutor umanitar.

To în acelaşi comunicat, se arată că mai sunt şi alte persoane, firme şi organizaţii, inclusiv Arhiepiscopia Râmnicului, care şi-au manifestat disponibilitatea de a contribui la ajutorarea sinistraţilor din judeţul nostru. Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, mulţumeşte pe această cale, tuturor, pentru sprijinul acordat.

“De asemenea, mulţumim firmelor/societăţilor comerciale care ne-au ajutat cu utilaje şi personal calificat în momentele critice prin care am trecut în aceste ultime trei zile, în care fenomenele meteorologice excepţionale ne-au afectat judeţul. O menţiune specială trebuie făcută şi pentru militarii de la UM Panait Donici din Râmnicu Vâlcea, care au intervenit marţi seara în comuna Vaideeni în sprijinul sinistraților. Le adresăm mulţumirile noastre atât lor cât şi ministrului Apărării, domnul Mircea Duşa care ne-a dat tot sprijinul, domnia sa acţionând operativ prin mobilizarea a 3.000 de militari şi peste 200 de utilaje tehnice care au intervenit, în sprijinul sinistraţilor acolo unde a fost nevoie”, a mai declarat prefectul Judeţului, Dumitru Cornoiu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.