158 total views

Cel de-al doilea val de disponibilizări de la Oltchim a ajuns şi la complexul Arpechim. Angajaţii rafinăriei au intrat deja în fibrilaţii şi ameninţă cu greva foamei dacă administratorul judiciar va opera disponibilizările anunţate la AJOFM Vâlcea în urma cărora peste 300 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj.

foto/ziarulprofit.ro

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

 

Divizia Bradu de la Piteşti a scăpat până în prezent de disponibilizări chiar dacă angajaţii nu mai aveau obiectul muncii. Conducerea Oltchim a ţinut rafinăria deschisă doar pe hârtie pentru a nu crea un nou scandal la Arpechim, divizie extrem de violentă în relaţia cu managerii Oltchim. Angajaţii combinatului Oltchim erau trimişi în şomaj tehnic deşi, lucrau jumătate de normă, îşi luau salariile pe sfert sau la două luni, în timp ce angajaţii Arpechim primeau salariile la zi şi întregi.
Luni, 7 septembrie, 9 din cei 16 angajaţi ai serviciului de pompieri au anunţat că vor intra în greva foamei dacă vor fi daţi afară. La câteva ore, alţi 40 au anunţat că se vor solidariza cu protestatarii. Angajaţii sunt nemulţumiţi şi pentru faptul că au aflat că vor fi trimişi acasă doar cu jumătate din salariile compensatorii.
În următoarea perioadă ar urma să plece în şomaj 142 de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu în baza planului de reorganizare. De data aceasta, nimic şi nimeni nu-i poate salva de concedierile programate la momentul declarării insolvenţei chiar dacă disponibilizările vor fi făcute în prag de iarnă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.