212 total views

Sub umbrela platformei de responsabilitate sociala „Energie Pentru Bine” initiata de Grupul CEZ in Romania, angajatii CEZ din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea au participat la actiuni de plantare. Platforma „Energie Pentru Bine” este menita sa sprijine activ actiunile sociale dedicate comunitatilor locale si de asemenea, sa incurajeze voluntariatul in randul angajatilor, dar si al membrilor comunitatilor. Proiectele derulate vizeaza domenii precum sanatatea, educatia, mediul si cultura.

Perioada 15 Martie – 15 Aprilie, cunoscuta si sub denumirea de Luna Plantarii Arborilor, este unul din cele mai importante evenimente silvice si ecologice. Grupul CEZ in Romania recunoaste faptul ca este o perioada in care este subliniata importanta padurilor, a rolului esential pe care il au in mentinerea echilibrului ecologic si de aceea si-a propus sa se implice in actiunile de plantare dedicate in parteneriat CEZ si Ocoalele Silvice din judetele din aria sa de acoperire.

Acest parteneriat este gandit pe termen lung, astfel incat ne propunem sa participam an de an la marirea fondului forestier si avem incredere ca partenerii nostri de la Ocoalele Silvice vor gestiona fondul forestier in mod durabil.
Asadar, faptul ca CEZ a ales sa isi asume un rol in mentinerea echilibrului ecologic este o decizie fireasca deoarece consideram ca este responsabilitatea noastra, a tuturor, sa pregatim un mediu bun pentru viitor. Asfel, circa 3 hectare si jumatate au fost impadurite cu aproximativ 3000 de puieti de plop, fag, mesteacan, brad, stejar si plop alb de peste 200 de angajatii CEZ din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

 

La nivelul judeţului Arges, actiunea din data de 26.03 a avut ca rezultat plantarea a aproximativ 750 de plopi pe o suprafata de aproximativ un hectar in zona Cotmeana la care au contribuit si 45 de angajati CEZ. In aceeasi zi, in judetul Valcea, a fost refacuta o suprafata forestiera plantata in toamna anului trecut, in zona Feteni, cei 25 de angajati CEZ care au particpat au plantat aproximativ 350 de fagi.

In judetul Mehedinti, cei 14 de voluntari CEZ au plantat miercuri, 27.03, peste 250 de mesteceni in padurea din zona Gogosu. Si judetul Gorj a devenit mai verde in aceeasi zi, echipa CEZ actionand in zona Cartierului Narciselor, prin plantarea unui numar de 70 de puieti de brad si mesteacan.

In data de 28.03, frontul de lucru pentru impadurirea judetului Dolj a fost zona padurii Radovan unde cei 50 de voluntari au plantat aproximativ 500 de puieti de stejar. La nivelul judetului

Teleorman, in aceeasi zi, peste 30 de angajati CEZ au plantat aproximativ 600 de puieti de plop alb pe o suprafata de jumatate de hectar in apropierea municipiului Alexandria.

Judetul Olt a devenit mai verde cu aproximativ 500 de metri patrati, echipa CEZ formata din 15 voluntari a actionat in zona padurii Saru, plantand 200 de puieti de stejar.

Este unanim recunoscut rolul pozitiv pe care il are vegetatia forestiera alaturi de celelalte spatii verzi si faptul ca reprezinta astfel o bogatie de nepretuit pentru fiecare asezare urbana atat in prezent cat si pe viitor. Acesta este motivul pentru care Grupul CEZ in Romania a incurajat sa participe la astfel de actiuni atat voluntari din randul angajatilor, cat si copii care sa invete de mici cat de important este sa avem grija de natura

Departamentul Relatii Publice, CEZ Romania

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.