257 total views

Toți, dar toți, inspectorii din Inspecția Bazinală, în frunte cu inspectorul șef Băviță Daniel, de luni 16 iulie au intrat subit în concediu medical fiind contaminați, susțin „invidioșii”, cu virusul „șpagă”, un virus care la ora actuală nu poate fi combătut printr-un vaccin și riscă să le aducă „decesul”.

Este incredibil cum la această instituție vâlceană lucrurile nu pot intra pe un făgaș normal nici în al doisprezecelea ceas. Am criticat îndelung activitatea din ultimele 10 luni a directorului Ștefan Parală pentru că ne-a demonstrat că nu știe ce se petrece în administrația vâlceană sub mandatul său. Este adevărat că a „moștenit” conducerea inspecției care i se subordonează și care este asigurată 100% de Daniel Băviță și Răboacă Ilie, o conducere cu mari probleme de conduită morală, dar în opinia noastră nu a făcut nimic să îndrepte cele sesizate. Mai mult, considerăm că în loc să stopeze abuzurile pe care această conducere le face, le-a amplificat erijându-se în apărătorul acesteia pentru că de fapt sunt de aceeași factură.

Așadar vorbim de concedii medicale în masă care sunt clar fictive și survin în urma unor sesizări care își urmează cursul. Pe românește și pe înțelesul tuturor, inspectorii trebuie să dea declarații la anumite organe de control, declarații de la care în momentul de față se sustrag. Problema este că directorul Prală aprobă acest lucru și pentru că întotdeauna este depășit de situație nu înțelege cât de grav este să lași acest departament neasigurat de nici măcar un inspector în condițiile în care reclamațiile curg la sediul administrației. Mai mult, luni 16 iulie, un agent economic cu mari probleme și amendat de inspecția „bolnavă” a fost convocat la sediu chipurile pentru anumite verificări iar când s-a prezentat la ora stabilită directorul Prală i-a spus ”toți infractorii sunt în concediu medical”, iar miercuri 18 iulie, un altul de la Bunești bătea pe la poarta instituției din viul nopții.

Care va să zică, Prală recunoaște că inspectorii sunt infractori, chiar el definindu-i astfel, dar cu toate astea nu ia măsuri rapide să curețe instituția de ei, ci îi încurajează în demersul lor, devenind complicele acestora.

Prin articolele de presă dedicate întregii conduceri am adus la cunoștință ilegalitățile făcute de inspectori, iar în schimb am primit cadou două procese în instanță în condițiile în care stimabilii nu s-au apărat prin nici un comunicat de tip – drept la replică – , iar acum se sustrag și anumitor verificări imbolnăvindu-se toți subit. Iar acest lucru explică multe.

Rolul inspectorilor „bolnavi” este să controleze pe întreg teritoriul bazinului hidrografic Olt respectarea de către persoanele juridice sau fizice a legilor în viguare din domeniul apelor, dar și siguranța barajelor și altor construcții hidrotehnice, în urma cărora constată contravențiile, aplică sancțiunile și sesizează organele de cercetare penală potrivit prevederilor legale. Și acum ne întrebăm: Prală ori Băviță au seziat vreodată, măcar în ultimele 10 luni, organele de cercetare penală, probleme majore fiind descoperite pe cursurile de apă? Nu! Nici nu aveau cum, ei fiind primii care au săvârșit și săvârșesc zi de zi infracțiuni în acest domeniu, iar dovadă sunt sesizările transmise de publicația noastră către organele de cercetare penală, care își urmează cursul și de la care ei se sustrag. La fel: câte autorizații de funcționare în domeniul apelor au suspendat sau retras, ținând cont că agenții economici au produs mari pagube economice, sesizate și publicate de noi, iar dumnealor aduse la cunoștință? Cu siguranță nici una! Și atunci, toată conducerea ABA Olt alături de Inspecția Bazinală sunt complici la dezastrul economic pe care agenții economici din domeniul apelor îl produc statului.

Concluzia?

Un serviciu întreg de control nu există pentru că este în concediu medical, concedii care trebuiesc verificate fără doar și poate. ABA Olt în această perioadă, prin conducere, ne demonstrează că nu își duce la îndeplinire obiectivele pe care le are, unul dintre acestea fiind inspecția. Dacă în această perioadă sunt probleme pe cursurile de apă, cine le rezolvă domnule Prală? Ce le veți spune celor care vă sesizează probleme grave pe cursurile de apă, că infractorii sunt în concediu medical?

Mai mult, mașina de la Inspecție, VL 27 APE, a fost văzută, în dimineața zilei de miercuri 18 iulie, în zona Ostroveni în punctul de unde șoferul îl ia pe Băviță, iar la sediu nu s-a mai întors (n.r. mașina). Ori dacă Băviță este în medical, de ce folosește mașina instituției?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.