288 total views

Andreea Paul, prim-vicepreședinte PDL şi ministru al Economiei în Guvernul Alternativă, a atacat dur guvernarea actuală, susținând că România este supusă unui terorism economic al Guvernului Ponta. “Să terminăm odată cu incompetența decidenților politici. Să terminăm odată cu terorismul economic al guvernului Ponta. Să spunem STOP vânzării industriei românești la fier vechi”, a afirmat deputatul.

Declarațiile au fost făcute luni seara, La Râmnicu Vâlcea, în contextul unei întâlniri cu mediul de afaceri, organizată de Guvernul Alternativă al PDL. Evenimentul, la care au participat peste 200 de oameni de afaceri din zonă, a avut ca temă găsirea unor soluții pentru reindustrializarea României și crearea a noi locuri de muncă.

“România nu are în prezent un document strategic care să privească în mod concret stimularea competitivității sau dezvoltarea industrială, desi încă din iunie 2010 Guvernul PDL a dat publicităţii un studiu amplu: “Reindustrializarea României: politici şi strategii”. Nimic nu s-a mai întâmplat după plecarea PDL de la guvernare. Cu USL am asistat doar la privatizări penibile, eşuate, corupţie, condamnări, taxe şi insolvenţe. Ministerul Economiei a demarat, în primăvara anului 2012, noi consultări cu reprezentanții industriei românești în vederea elaborării unui Document de Politică Industrială, care să reprezinte strategia de reindustrializare a României. Documentul nu este gata nici până astăzi. Pe scurt, România nu are nicio direcție în privința dezvoltării industriale. Celelalte state europene ne-au luat-o cu mult înainte. În plină criză economică, în anul 2008, Irlanda a lansat o strategie pentru relansarea economică concentrată în jurul conceptului de economie inteligentă. Cehii au ca obiectiv strategic până în anul 2020 să devină al 5-lea cel mai puternic centru de cercetare şi inovare din UE, conform strategiei de competitivitate. Nemţii vor să aibă cea mai eficientă economie verde din UE. Primul ministru din Ungaria, Viktor Orban, a anunțat că industrializarea accelerată și diminuarea costurilor la energie este prioritatea acestui an. Guvernul Ponta n-are niciun obiectiv, în afară de a-și proteja propriile interese și ale baronilor care-i dirijează. Guvernul Ponta îngroapă economia României din ce în ce mai mult, cu fiecare zi care se scurge. Sunt un pericol pentru naţiune”, a declarat Andreea Paul.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.