300 total views

Luni 19 iunie a avut loc la sediul Instituției Prefectului o întâlnire la care a participat și edilul Râmnicului, Mircia Gutău. Ordinea de zi a ședinței a fost suplimentată la cererea prefectului, Florian Marin, cu tema – Grădinița nr. 7 nord.

Atât edilul municipiului – Mircia Gutău, cât și inspectorul școlar general – Andra Bica ne-au uimit cu răspunsurile date pe care prefectul le-a solicitat. Așadar, redăm declarația primarului Gutău în care spune că nu-l interesează de cei 62 de copii, ci doar de ”handicapații” de la Băbeni. Nu știe domnul primar să se exprime, dar el cu sufletul gândește să le ofere cele mai bune condiții ”băieților handicapați”, atenție, nu copiii cu dizabilități. Discrimare gândită cu sufletul! De unii îți pasă și de alții nu! Interesul!?

“Grădinița nr. 7 a fost prinsă în decembrie că se va muta la grădinița nr. 1. Mai trebuie în ședința de luna aceasta să mai facem doar o mică modificare și începând cu anul 2017-2018 va fi mutată în acel spațiu excedentar care există la gradinița nord 1. În locul grădiniței nr 7, există o solicitare mai veche și a președintelui Consiliului Județean,  a celor care au copii cu handicap care sunt undeva la o grădiniță de la TCH, care nu îndeplinește condițiile de autorizare și  inclusiv cei de la sanepid mi-au spus clar să am în vedere mutarea acestora . Ei nu sunt ai noștri, aparțin de la Băbeni, dar până la urmă dacă analizezi așa cu sufletul și vezi că au domiciliul în Râmnicu  Vâlcea, iar părinții acestor copii sunt obligați ca în fiecare zi să-i ducă, să stea pe drumuri….Am hotărât că acei copii să fie mutați în grădinița nr 7. Aceasta am considerat-o că este o oportunitate. În ședința de săptămâna viitoare asta vom face, vom schimba adresa grădiniței 7 la nord 1. …Nu mă interesează recursul, pentru că Hotărârea mi-e favorabilă, să facă cei care sunt nemulțumiți, s-a stabilit să rămână ca entitate, dar nu și locația…nu are cum să stabilească așa ceva, NIMENI (n.r. locatia –  doar Gutău). Dacă vreți să știți adevărul…sunt șase spații libere…nu mă interesează câți copii sunt…nu contează unde-i mutăm….acolo s-a format un grup…sunt 50 și ceva de copii din care, dacă vreți tot adevărul să-l știți vi-l spun eu …din cei 50 de copii maxim câți sunt, 42 sunt din Bujoreni, Dăești, din altă parte…au mutație fictivă în Râmnicu Vâlcea și părinții îmi pun mie condiții…iar ei îi lasă acolo că le este în drum…este firesc ca eu din banii locali să plătesc întreținerea? (adică pentru copiii care nu sunt din municipiu)…pe mine mă interesează mai mult băieții ăia cu handicap, săracii, vreau să-i mut și să le ofer condiții excelente acolo, asta este oportunitatea pe care o stabilește primarul”.

În replica, Pană Tiberiu, vicepreședintele Uniunii Sindicatelor Învățământului Vâlcean îi arată documentul din care reiese, Hotărârea nr. 26, că această grădiniță nu există, adică nici măcar nu putem vorbi de o arondare cum spune Andra Bica  – “ va fi arondată grădiniței nr.1, că este în același cartier”…bla, bla,bla..

Gutău – Prima minciună – Grădinița nr. 7 a fost prinsă în decembrie că se va muta la grădinița nr. 1  – grădinița nu este inclusă în rețeaua școlară 2017-2018

Gutău – A doua minciună – va fi mutată în acel spațiu excedentar care există la gradinița nord 1  – nu există locuri – am verificat personal, clasă cu clasă

Gutău – A treia minciună – nu mă interesează recursul, pentru că Hotărârea mi-e favorabilă, să facă cei care sunt nemulțumiți, s-a stabilit să rămână ca entitate, dar nu și locația –  nu există încă motivarea, deci nu ai de unde să ști dacă locația va rămâne sau nu

Gutău – A patra minciună – sunt șase spații libere – vorbește de spațiile de la mansardă care nu este și nu poate fi autorizată ISU

Gutău – A cincea minciună – din cei 50 de copii maxim câți sunt, 42 sunt din Bujoreni, Dăești, din altă parte – sunt 62 de copii din care 2 din Dăești și 5 din Bujoreni – avem adresele tuturor copiilor

Gutău – A șasea minciună – au mutație fictivă în Râmnicu Vâlcea – acuzație foarte gravă la adresa părinților – ați verificat buletinele părinților, domnule Gutău? Cum ? În ce bază?

Gutău – A șaptea minciună – este firesc ca eu din banii locali să plătesc întreținerea? – edilul nu știe ce plătește din bugetul local sau se face că nu știe. Utilițățile unei unități de învățământ sunt plătite de Guvern, nicidecum de Primăria Râmnicu Vâlcea!!!

Andra Bica – activitate jalnică la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea

Cum să spui că arondezi o grădiniță la altă grădiniță când ea nu există în rețeaua școlară și asta grație erorii umane pe care a făcut-o. Este inadmisibil să spui așa ceva. Stimabililor, Gutău și Andra Bica, ajunge cu minciunile, ne-am săturat! De luni bune susțineți că îi veți aronda pe copiii de la grădinița nr.7  la grădinița nord 1. Vă întreb, dacă nu căștigau în instanță reintroducerea în rețeaua școlară 2017-2018, prin modificarea HCL, ce arondați? Nu înțelegeți că datorită dumneavoastră acești copii nu existau nicăieri, până când Comitetul de Părinți a câștigat în instanță?

În loc de concluzii

Atât Andra Bica cât și Mircia Gutău ne prostesc în față prin declarații total eronate și nesustenabile.

Andra Bica ocupă o funcție politică la Inspectoratul Școlar General Vâlcea și se pare că este total depășită de atribuțiile care i se cuvin. Inspectoratul este condus de Gutău.

Dacă aveți demnitate, dati-vă demisia!

 

http://www.timpuldevalcea.net/?p=18939

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.