739 total views

Înainte de a relata cele promise cu privire la problemele majore create de conducerea liceului din Bălcești, mai exact de către directoarea Ivănescu, familiei Adam Maria și Ștefan, facem următoarea precizare: conducerea Inspectoratului Școlar Județean s-a sesizat în urma articolului „Constantin Rădulescu și Andra Bică, dați-o afară pe directoarea penală Ivănescu Eliana și… ” și a dispus ca o echipă din cadrul instituției, în cel mai scurt timp posibil, să ajungă la Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” din Bălcești-Vâlcea pentru a efectua o anchetă și a lămuri cele sesizate.

Așadar, am fost sesizați de către familia Adam pentru a da curs la redactarea unui articol care ar putea să le „sară” în ajutor pentru rezolvarea unor probleme pe care le întâmpină cu gemenii pe care îi au și care sunt diagnosticați cu autism având un grad de handicap grav. Toate astea, sătui fiind de ilegalitățile pe care înțelege directoarea Ivănescu să le facă din funcția pe care o deține politic.

Gemenii, Mihai-Adrian Adam și Gabriel-Denis Adam, în vârstă de opt ani și jumătate, învață la Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” din Bălcești, sunt în clasa a II-a, iar învățătoare le este Rădulescu Maria în vârstă de peste 70 de ani (se pare chiar 78!) și despre care ISJ nu știe cum a ajuns să predea la această clasă. Totuși, se pare că angajarea dânsei este aprobată de Consiliul de Administrație – C.A., consiliu care nu se întrunește mai deloc, membrii semnând cele hotărâte pe unde și când apucă, din informațiile noastre.

Învățătoarea Ivănescu, azi „mare” directoare a unității de învățământ, a luat spre educare și învățare în anul școlar 2016-2017 clasa 0 (liceul are câte o singură clasă până la clasa a VIII-a ) unde erau și gemenii Adam. În anul școlar 2017-2018, când micuții intrau în clasa I, îi anunța pe părinții acestora că va fi înlocuită de Rădulescu Maria, soacra din dotare, pentru că dumneaiei va prelua directoratul liceului, directorat de unde urma să-și ia aerele de mare șefă. Învățătoarea la pensie, Rădulescu, preia clasa I, dar fără respectarea metodologiei, iar în anul școlar 2018 – 2019 continuă să fie învățătoare la această clasă în aceleași condiții.

De menționat că mama gemenilor Adam este profesoară în liceul respectiv, deci foarte aproape de micuți, iar răutățile directoarei către aceasta nu sunt de azi de ieri, dar anul acesta a pus capac, cum se spune.

Totul a plecat de la ședința publică din 31 august 2018 organizată de Inspectoratul Școlar Județean, unde Adam Maria a fost prezentă, ca și alți profesori, pentru a obține o catedră conform specializării, dar constată că orele vizate de dumneaiei, vacante în urma faptului că profesoara titulară a intrat în concediu de maternitate, nu fuseseră comunicate Inspectoratului Școlar Județean ca fiind vacante, lucru confirmart de inspector general Andra Bică. Mai mult, directoarea Ivănescu contactată de Andra Bică confirmă orele vacante, deși nu în totalitate (a confirmat 10 dar erau 13) motivând că nu a avut timp să le comunice, iar asta este o minciună de grădiniță. Până la urmă, cu alte multe derapaje, profesoara Adam primește numărul de ore solicitat, dar în urma intervenției de a le obține directoarea nu iartă și începe să scoată ghearele și să arate cine este șeful. Așadar, de la acea dată și până în prezent, directoarea Ivănescu a început să manifeste un comportament abuziv față de profesoara Adam, lipsit de profesionalism și obiectivitate și făcând uz de prerogativele funcției îi refuză toate cererile.

Una din cereri viza acordarea dirigenției la o clasă, având 15 ani vechime în învățământ, dar directoarea refuză și atribuie dirigenția unor cadre didactice cu o vechime de 2 ani și fără examen de definitivat pe care profesoara Adam îl are pe lângă masterul în limba engleză. A doua cerere vine către directoare, verbal, pentru programarea orelor în intervalul 08.00 – 12.00 deoarece este mama a doi copii bolnavi de autism și în fiecare marți, joi și vineri începând cu orele 13.00 trebuie să-i ducă la Craiova la terapie comportamentală și logopedie, unde se duce de 5 ani de zile. Deși aceste probleme îi sunt cunoscute directoarei și în anii trecuți a sprijinit acest demers, era și firesc!, anul acesta i se urcă aburii puterii la cap și pentru că profesoara s-a dus să-și ceară orele a considerat că trebuie să o „ardă” pentru ce a făcut și în zilele de marți, joi și vineri îi face orarul până la orele 14.00, iar luni și marți, când nu trebuie să ducă puștii la terapie, până la ora 12.00.

Totul a culminat cu faptul că în data de 17 sepetembrie a.c., în timpul orelor de studiu, cu toate că l-a observat pe Adam Gabriel-Denis că s-a întins pe jos în sala de clasă, învățătoarea pensionară Rădulescu, soacra directoarei Ivănescu, nu a luat absolut nici o măsură lăsându-l conform chiar afirmațiilor sale să doarmă pe jos timp de două ore. Având în vedere afecțiunea gemenilor Adam care se manifestă prin lipsa de comunicare normală, inacțiunea învățătoarei este cu atât mai gravă și putea să aibă un sfârșit tragic. Dar, învățătoarea pensionară, nefiind specializată și nici instruită cum să reacționeze pentru asemenea cazuri și fiind la o vârstă destul de înaintată, este în fiecare zi pasibilă de o tragedie punând în pericol și mai mult sănătatea acestor micuți deja suferinzi, iar directoarea inconștienta numărul 1.

În opinia noastră directoarea Ivănescu Eliana și soacra din dotare Rădulescu Maria sunt femei fără suflet, fără caracter și care nu au ce căuta să predea într-o școală. Au dat dovadă de inumanitate și toate acestea vin pe fondul puterii funcției pe care politic o deține duduia Ivănescu chiar dacă în spate are un concurs. Pentru că să dispui că așa vrei tu ca la o clasă a II-a să predea o femeie de peste 70 de ani care și să vrea nu poate să țină pasul cu modul de lucru care ar trebui să existe la clasă și pe care cu siguranță nu îl respectă, este tupeu și abuz de putere maxim.

Să nu uităm că profesori și învățători tineri nu pot face față cu ușurință programei școlare încărcate la o clasă cu 22 – 25 de elevi, darămite o învățătoare de peste 70 de ani care are 29 de elevi în clasă.

Asta ne demonstrează că în respectiva clasă numai ore nu se fac.

În altă ordine de idei, din informațiile noastre, există dosare depuse de tineri licențiați și dormici să-și desfășoare activitatea de învățători sau profesori, dar nu sunt luate în calcul pentru că avem soacră în dotare. Înțelegeam și acceptam această situație dacă nu era personal calificat și interesat să predea în școli, dar știm cu toții că există și nu sunt acceptați exact din cauza unora ca directoarea Ivănescu. Și nu mai punem la socoteală, și nu ne poate contrazice nimeni, dar nimeni, că titularizarea de cele mai multe ori se ia cu bani. Poate între timp vom afla cu ce notă a luat concursul de directorat duduia Ivănescu ori cu ce note se titulariza.

Vom reveni!

Am prezentat cazul gemenilor Adam sesizat publicației de către terțe persoane și relatat de părinții lor după ce au fost contactați de semnatara articolului. Urmează să prezentăm și „apărarea” părții implicate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.