288 total views

Documente de interes public, transmise de către lucrători ai ABA Olt, sunt blocate la nivel de ANAR, dar și de minister, susțin cei ce fac anumite demersuri pentru a găsi antidotul care să dea rezultate atunci când este administrat celui care a fost diagnosticat cu boala cancer în stadiu cel mai avansat, în cazul nostru ANAR-ABA Olt.

Tragem concluzia pe care a speculat-o inclusiv presa centrală în numeroasele episoade publicate cu privire la dositul rapoartelor de control ale Curții de Conturi sau sesizări fără număr transmise de lucrătorii Administrațiilor (vorbim la general) și care nu au parte de nici cea mai minimă verificare, iar cele care totuși au fost verificate nu au fost soluționate (îndeplinirea măsurilor date de corpul de control). La fel, sesizări și rapoarte de control ascunse la propriu de către ministerul Apelor și Pădurilor, indiferent de ce ministru a ocupat acest fotoliu. Și nu o spunem noi, ci așa cum am mai precizat, jurnaliștii din țară. Presa de capitală nu răzbate în a face lumină asupra documentelor fără număr care au fost și pe masa unor prim-miniștrii și atunci ne întrebăm: dacă ei nu reușesc cu tonele de documente și informații de care dispun și pe care le au, noi pe plan local, proprietarii de gazete sau fuțuici online (cum le place unora să ne considere) care avem curaj să prezentăm realitatea, nici atât!!! Dar, important este că ce scriem rămâne. Iar cu convingerea că cineva, până la urmă, va lua atitudine și va obține antidotul necesar pe care să-l administreze pentru distrugerea cancerului din ANAR, aflat în stare avansată, vom continua demersul nostru jurnalistic până la epuizare.

Dacă eu am curaj să public și voi trebuie să aveți curaj sa ne dați informații sau documente!

Am făcut această introducere pentru a înțelege căpoșii, să nu le spunem altfel, că articolele sunt scrise de cea care le semnează, iar informațiile vin de la cei care nu mai suportă tupeul în stil mafiot cu care acționează unii care se cred mari șmecheri de neatins. Acum, chiar dacă, de o săptămână, Răboacă este în medical și Băviță în concediu de odihnă, nu am uitat de ei și prezentăm mai jos următoarele informații culese de la diverși sau venite pe adresa de e-mail a publicației. Și chiar dacă adresele nu sunt reale, pentru că până la urmă e normal, oamenii se tem și se tem destul de rău, exact cum se tem acum Sandu-Prală-Gutău și compania, care chestionează și terorizează indivizi, susțin ei, ce mi-ar finanța publicația și-mi furnizează și informațiile, deși aceștia au fost foarte dur apostrovați în articolele noastre, le luăm în calcul. Domnule Prală, Sandu, Gutău și compania…există un mit care spune că – omul la băutură spune adevărul – și cu asta am spus tot ce vă interesează.

Să revenim la oile noastre… ăăăă… scuze… informațiile noastre…

Să fie construcția sensului giratoriu o ilegalitate și mărul discordiei ce va da în vileag mult mai multe ilegalități existente în conducerea ABA Olt – ANAR?

”Invidioșii” spun că de această dată Gutău i-a solicitat lui Prală ca de urgență să-i bage pe Răboacă și Băviță în concedii că altfel le strică și mai rău ploile. Deși este cam greu, sursele spun că Prală ar fi sub santajul lui Băvită pe subiectul sensului giratoriu construit recent în fața instituției, giratoriu ce ”mușcă” serios din patrimoniul Administrației și pentru care nu există nici un document aprobat pentru a se înstrăina ”mușcătura” terenului. Și pe bună dreptate, nici nu avea Prală cum să aprobe așa ceva, iar dacă a facut-o, unii consideră că este un mare abuz în serviciu ce poate fi pedepsit… nu știu dacă chiar cu brățari, dar destul de grav, da! Despre acest subiect altă dată, nu ne grăbim, strângem informații, încă. Sensul giratoriu nu mai pleacă nicăieri pentru că nu este în curtea lui Gutău sau Prală, iar ilegalitatea e vizibilă și este subiectul nr. 1 din ”interior”.

Spovedania de la cârciumă

”Cei doi sunt în concedii și nu sunt. Ei au fost trimiși forțați în aceste concedii ca să uite ziarista aia de ei, că au probleme mari de tot, riscă să desființeze ăia inspecția….dar, e păcat, bă… mai sunt și oameni care-și văd de treabă acolo și uite ce fac ăștia doi care au întors dracu instituția cu fundul în sus. Bă, nu mai este liniște acolo…înțelegeți…e prăpăd”, se spovedeau unii într-o cârciumă. Că să vedeți, stimabililor, ce mică este lumea și ce informații ni se aduc la cunoștiință de simpli oameni, iar voi vă duceți să amenințati alții. Rușine să vă fie!

Povestitorul ne-a explicat și că la un moment dat chiar ar fi trebuit să plece, dar i s-a părut că la masa respectivă discuția ia amploare și a mai zăbovit oleacă. Iată ce ne mai spune acesta:
”Au vorbit despre controalele care nu au nici un rezultat și despre cum acționează cei doi (n.r. Băviță/Răboacă), adică se duc pe la firme de transport și dau amenzi mari ca apoi să ajungă la înțelegeri financiare personale. Au vorbit de firme din Brașov, Covasna, Sibiu, Olt, Harghita, Argeș… de niște service-uri auto… mai multe. Cică se duc pe la SGA-uri (am dedus, povestitorul nu știe ce sunt acestea) și amenință agenții comerciali. Am înțeles că au interzis accesul inspectorilor în anumite județe pentru că de acolo își fac ei banii… de la cei pe care îi lasă să facă exploatare pe râul Olt și că oricum ei refuză să se mai ducă cu ei pe teren (n.r. inspectorii IBA, cei care își văd de rteaba lor, povestitorul iar nu cunoaște, dar am dedus)”.

Acum, referitor la informațiile pe surse pe care le-am mai obținut, urmează să mai facem niște verificări pentru cele semnalate. Totuși, anumite persoane care au legătură cu haosul și furturile de balast de pe răul Olt au fost contactate de noi. Despre Apa de Harghita ori păstrăvul care s-ar vinde pe la anumite cârciuni sau restaurante din Vâlcea, foloase ce se pare a fi obținute de Băviță și Răboacă în schimbul exploatărilor ilegale și vândute apoi pentru a-și umple buzunarele, despre legitimația pe care o folosesc cei doi acum în concediu pentru a-și face aprovizionările de sărbători ori să-și achite unele datorii, despre hărțuirea ”sponsorilor” publicației, despre prietenia ”mecanică” cei leagă pe Sandu și Băviță, despre pasiunea de vânătoare a lui Prală și Drăghici ori despre exploatările ilegale pe r Olt – Feldioara – Târlung –Budila, ne mai documentăm.

Pentru că întotdeauna există un risc profesional sau personal, un risc legal, regula unui reporter e aceea să-și protejeze sursa/sursele, iar lucrătorii ABA Olt au înțeles că trebuie să aibă încredere în publicația Timpul de Vâlcea și astfel să se bazeze că informațiile ce vizează dreptul publicului de a fi informat, nu vor fi ținute secret și nici nu vor face obiectul unei negocieri de bani în schimbul nepublicării acestora. Întărim această încredere solicitând tuturor celor care dețin informații de interes public să ni le aducă la cunoștință pe adresa oficială de e-mail – timpuldevalcea@yahoo.ro

Sunt întrebată de ce stă mașina instituției (77 WAT) mereu la poarta directorului Prală, lucru pe care l-am văzut și eu….Dar, întrebați-l pe el, dacă aveți tupeu… că el are tupeu să se ducă cu ea la vânătoare dacă i-a scos GPS-ul…dar pe cine mai interesează..putea să nu-l scoată…Sandu e cu el! Domnule Prală, ați fost făzut în weekend la Cîineni cu mașina, cică au unii niște poze faine…știm că-i sănătos, da nu-i frumos! Drumul către cartierul Noapteș l-ați învățat?

Stați aproape! Vom reveni!

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.