395 total views

….iar Ștefan Prală se pare că este complicele numărul 1 în ceea ce privește această mită din wc-ul instituției pe care o conduce.

Am prezentat în articolul cu titlul „Licitație pe șpagă prin procese verbale fără susținere legală ?!?!” analiza juridică – fiscală a „colaborării” dintre SC Aliflor Invest 2008 și Administrația Bazinală de Apă Olt (ABA) – Serviciul Inspecției Bazinale de Apă (S.I.B.A.) și menționam în conținutul acestuia că vom vedea în zilele următoare reacțiile pe care le va avea fiecare dintre părți.

Reacții zero!

Așadar, pe Ștefan Prală – director ABA Olt și Sandu Victor – director ANAR, îi bănuim de complicitate la un nivel foarte înalt pentru exploatările ilegale efectuate de SC Aliflor Invest 2008, acoperind evaziunea fiscală, a agentului economic menționat, prin omisiunea sesizării. Aceștia au luat la cunoștință despre săvârșirea unei fapte penale, dar omit sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, iar acest lucru, conform Art. 267 NCP, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Spunem asta deoarece, astăzi, la o săptămână de la publicare, observăm nu doar că părțile implicate nu au avut nici o reacție, adică nu ne-au remis un punct de vedere ori vreun drept la replică, ci faptul că primii care aveau obligația de a ne remite un punct de vedere oficial cu privire la cele prezentate în ancheta jurnalistică, dar nu au făcut-o, erau reprezentanții ANAR și ABA Olt, în speță directorii celor două instituții – Prală și Sandu, mecanicii șefi. Ori ei, înțelegem din tăcerea lor, de fapt sunt primii care fac orice să acopere prejudiciul adus statului român de către Aliflor Invest 2008.

Asta ne demonstrează că toți cei implicați  – SC Aliflor Invest 2008 SRL, RMR Curtea de Argeș SRL, Trans Ginar din Ciofrângeni, lucrători din IPJ Argeș, comisari ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș, Agenția Națională a Resurselor Minerale – Compartimentul de Inspecție Teritorială Pitești, nu sunt doar acoperiți de cei doi directori – Prală și Sandu – dar se fac și vinovați de mușamalizarea de furt de agregate minerale prin evaziune fiscală aducând un mare prejudiciu statului român.

Exploatările ilegale efectuate de Aliflor Invest 2008, scot în evidență o faptă penală de un grad ridicat, iar organele de control deja au închis ochii. Și atunci, mita din wc-ul instituție ABA Olt are girul lucrătorilor din instituțiile de control ale statului, iar din surse sigure știm că cei doi directori fac presiuni să se pună batista pe țambal. Numai că, noi vom continua să monitorizăm din punct de vedere jurnalistic lucrarea care a adus mita în incinta Administrației Bazinale de Apă Olt  condusă de Ștefan Prală și girată de directorul general ANAR – Sandu Victor.

Din informații pe surse

S-a început urmărirea penală pentru tăierea ilegală de arbori, dar nimic despre furtul de agregate minerale și evaziunea fiscală care revine Serviciului de Investigare al Criminalității Economice (SICE Argeș).

Prală Ștefan a dat dispoziție să se șteargă înregistrările din server, cu vizita șpăgarului care a dat mita în wc-ul instituției. Dacă este adevărat urme electronice vor rămâne, iar Prală poate fi numit un specialist în complicitatea de fapte penale.

Îl bănuim pe șeful IPJ Vâlcea – Iana Cosmin – de favorizarea infractorului Aliflor Invest 2008  

Subcomisarul astăzi șef peste Inspectoratul de Poliție Vâlcea – Iana Cosmin a fost informat personal despre mita și evaziunea de care se face vinovat SC Aliflor Invest 2008 SRL alături de complicii mai sus enunțați. În urma informării acesta ne-a îndrumat dacă avem probe în legătură cu ceea ce am prezentat să le înaintăm organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Vâlcea. De aici am înțeles că s-a deschis dosar penal și au nevoie de probe în vederea administrării probatoriului în cauza respectivă, dar nu ne-a comunicat și numărul de dosar ori numele organului de cercetare penală al Poliției Judiciare pe care să-l contactăm în vederea depunerii probelor, astfel că informația la cel mai înalt nivel pare necredibilă. Deci, bănuim că mai avem un complice în persoana șefului IPJ Vâlcea – Iana Cosmin și vom sesiza Direcția Generală Anticorupție (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI).

Domnule comandant, Iana Cosmin, v-am dat linkul unui articol ce conține faptele celor trei angajați ai ABA Olt – S.I.B.A.– Băviță Daniel, Ilie Răboacă și Bălașa, iar conform art 292 CPP aveați obligația să întocmiți un proces verbal prin care să arătați că ati fost sesizat cu săvârșirea unor fapte penale. Pv-ul trebuia să aibă un nr. de înregistrare și însoțit de articolul printat trebuia să facă obiectul unui dosar penal. V-am solicitat  nr. pv-ului și nr. dosarului penal care s-a format în urma celor sesizate, dar ați ignorant cele solicitate.

Și atunci, domnule comandant Iana Cosmin, să vă bănuim de complicitate la furt, mită, evaziune sau să vă acuzăm direct?

 

Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.