1,786 total views

…și cu încălcarea legislației pe toate părțile de către directorul Administrației Naționale

Internetul, din nou, se rupe în două, când vine vorba de Administrația Națională „Apele Române” – ANAR, noua conducere face și ea valuri în media, ca și precedenta, și o vedem suspectă, din fașă, de ilegalități pe concursuri. Vechea problemă a instituției, concursurile aranjate, trucate, cu piloși politici și în nici un caz cu oameni bine pregătiți. Curentul.info a devoalat deja, prin câteva articole, concursurile cu încălcarea legii, iar noi astăzi vom prezenta o licitație suspectă, cu o comisie suspectă și care încalcă legea.

De la stânga la dreapta – Bola Bogdan, Ervin Molnar, Alexe Costel

I-am criticat degeaba pe cei care au fost și au plecat, pentru că cei care au venit acum, în toată perioada respectivă, au fost orbi, muți și nici măcar covid-ul nu era în floare să zici că au avut masca pe ochi și mănuși strâmte pe mâini. Zici că suntem o țară doar de penali, că ne-am născut penali!!! Ne place să furăm, să fim slugi, să înavuțim pe unii și pe alții, să ne înconjurăm doar de politruci și penali. Politic, punem oameni pe funcții care nu au nici cea mai mică legătură cu respectarea legii și care efectiv o calcă în picioare. Lor și grupurilor lor de interese să le fie bine, restul ducă-se!!!

Nu mai este Deneș, Sandu și ai lui, a aterizat Alexe, Molnar și ai lor, dar ilegalitățile continuă!

Administrația Natională Apele Române este o instituție publică de interes național, aflată în coordonarea autoritătii publice centrale din domeniul apelor și finanțată de la bugetul de stat, am menționat acest lucru și în trecut, în zecile de articole, dedicate ANAR și ABA-urilor. Dar așa cum titrează și curentul.info, „nu mai este un secret pentru nimeni că posturile în instituție se ocupă exclusiv pe criterii politice, fără legătură cu meritocrația. Când PSD a pierdut guvernarea, fostul director general Victor Sandu, angajat în instituție fără concurs, a zburat din funcție, locul său fiind luat de președintele PNL Mureș, Ervin Molnar. CV-ul lui Molnar nu este publicat pe pagina instituției probabil din lipsă de relevanță, singura calitate necesară fiind îndeplinită, adică cea de șef de filială în PNL”.

Informații tehnice

Cu ceva timp în urmă, la ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a avut loc o ședință de lucru cu privire la stadiul implementării proiectului „Reducerea eroziunii costiere Faza II” (etapa 1 și 2), proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM 2014-202, AXA prioritară 5, în valoare totală de 3,8 miliarde lei. După dezbaterea etapei I, reprezentată de 5 loturi, s-a dezbătut și situația privind Contractul de Asistență Tehnică pentru supervizarea lucrărilor din cadrul proiectului „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE – FAZA II (2014-2020)”, etapa 2, precum și previzionarea pașilor următori.

Drept urmare, ABA Dobrogea – Litoral va depune eforturi susținute pentru a rezolva într-un termen cât mai scurt, serviciile de elaborare a studiilor privind monitorizarea biodiversității și calității apei pentru proiectul menționat, componentă obligatorie prin Acordul de Mediu, pentru a permite demararea execuției lucrărilor pe loturile contractate. De asemenea, specialiștii din cadrul ANAR și ABA-DL se vor mobiliza pentru a finaliza derularea procedurilor de achiziție pentru loturile 6 – 11, din etapa 2 a proiectului (Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia – Saturn, 2 Mai) ce are ca estimare de semnare a contractelor perioada cuprinsă între decembrie 2020 – martie 2021.

Etapa 2 de implementare – 2.394.329.500 lei/529.192.070 euro

Costinești – protecție costieră 2550 ml și aproximativ 16 ha plaja nou creată – valoare 404.358.900.lei/89.370.960 euro

Olimp – protecție costieră 3500 ml și aproximativ 32 ha plajă nou creată – valoare 428.799.390.lei/94.772.770 euro

Jupiter – Neptun – protecție costieră 255o ml și aproximativ 30 ha plajă nou creată – valoare 304.254.370 lei/67.245.970 euro

Balta Mangalia – Venus – Aurora – protecție costieră 3100 ml și aproximativ 37 ha plajă nou creată – valoare 627.814.000.lei/138.785.760 euro

Mangalia – Saturn – protecție costieră 2500 ml și aproximativ 20 ha plajă nou creată – valoare 423.901.630 lei/93.690.270 euro

2 Mai – protecție costieră și consolidare faleză 1650 ml și aproximativ 4,5 ha plajă nou creată – valoare 205.201.210/45.326.340 euro – Vă vine rău doar să citiți astfel de sume, dar să le mai primiți pentru licrări…

ANAR/ABADL, conducere nouă, buzunare goale, firmele de casă parandărătul să-l împartă

Dacă proiectul în etapa a I-a a avut un cost de aproximativ 225.000.000 euro, pentru loturile 1-5, iar ANAR a participat cu un membru, acum avem etapa a II-a cu un cost de 530.000.000 euro, DUBLU ȘI!, pentru loturile 6-11, iar ABA-DL solicită ANAR, ca și la prima etapă, membri pentru constituirea Comisiei de evaluare a ofertelor pentru procedura de licitație privind atribuirea contractelor de proiectare și execuție lucrări.

Pentru etapa 2, ANAR-ul trio-ului Alexe/Molnar/Bola (ultimul, om de încredere al primului, sâc!) trimite la ABA-DL, nu 1 membru, ci 3 membri din care 1 este și președinte de comisie. Cu alte cuvinte, ABA-DL se ocupă de procedură, iar Molnar și-a înfipt omul pentru a-și asigura constructorii, pentru că de facto el decide cine, ce și cum, în acest proiect cu sume fabuloase. Să ne uităm puțin în „curtea” membrilor „perfecți” preferați de Molnar/Bola pentru a sta gură cască la trierea ofertelor fiind depășiți de situație.

Rodica Țiștea este la ANAR transferată de la ABA-DL, de unde a fost expulzată că nu mai era pe „creaca ei” și probabil a primit acest „rang” de participare cu promisiune să ajungă iar aproape de casă, în București chiria o fi scumpă, naveta până la Constanța la fel…

Florian Stănculescu întocmește și semnează adresa transmisă către ABA-DL, în care ANAR nominalizează membrii comisiei de evaluare, din care și el face parte, iar Molnar, Radu și Negoi de la investiții, semnează precum primarii. Nu spunem că este ilegal, dar imoral și incorect este, fiind o chestie de principiu.

Diana Trușcă – președinte comisie – nici nu i s-a uscat cerneala de pe contractul de muncă (15 zile de muncă în cadru ANAR) și este deja preferata „capului” care este împinsă direct în lupta celor 530 milioane de euro și nu mai contează că vine de la organizare de evenimente, servicii de comunicare, comunicare online – facebook, „o aruncă” fix la eroziunea costieră. Tindem să credem că rolul de președinte primit, pentru această comisie, este pentru a servi cafeaua, apa plată, dosarele, de ce nu, și pentru a raporta votul „contra” în timp real. Art 126, alin (7) „preşedintele comisiei de evaluare poate fi limitat numai la aspectele de organizare şi reprezentare, în acest din urmă caz neavând drept de vot.

Hai, stimate Molnar, că e vizibil ce vrei să faci – jocurile pentru constructorii etapei 2 a proiectului mai sus amintit, suma este dublă și, iar comisia îți aparține. Bogdan Bola este executant cu masca pe față, iar comisia direct pe ochi, covid-ul atacă prima dată ochii!!!

Știe Ervin Molnar HG 395/2016 ?

Comisia de evaluare şi modul de lucru al acesteia – precizează foarte clar prin art .126, alin (1) „autoritatea contractantă are obligaţia de a desemna, pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică/acordurilor-cadru, persoane responsabile pentru evaluarea ofertelor şi, după caz, a solicitărilor de participare, care se constituie într-o comisie de evaluare.

Deci, comisia de licitație trebuie să fie 100% de la autoritatea contractantă ori în cazul nostru ANAR nu este nici autoritate contractantă și nici nu finanțează acest proiect, dar își trimite 3 „perfecți” să facă parte din comisia de evaluare a ofertelor, pentru procedura de licitație privind atribuirea contractelor de lucrări.

ABA-DL putea foarte bine să continue etapa 2 cu comisia formată pentru atribuirea contractelor din etapa 1 și poate să-și facă și comisii de evaluare pentru fiecare lot în parte, poate pe lângă comisia de evaluare să își ia specialişti externi în domeniul achizițiilor publice, numiţi experţi cooptaţi, care desfăşoară activităţi independente sau care sunt puşi la dispoziţie de către furnizorii de servicii auxiliare achiziţiei – de natură tehnică, juridică, financiară, etc, poate să-și numească membri de rezervă pentru comisia de evaluare. Bogdan Bola a făcut acest lucru? Noi credem că nu! Vom urmări „ofertanții”!!!

Cine este Molnar, MECANICUL, care încalcă Legea ANI, de luni de zile, fiind director ANAR

A fost consilier local în CL Târgu Mureș în perioada 2015-2016 și este (din 2016) consilier județean. A fost director executiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Aqua Invest Mureș” și a ocupat prima pagină a ziarelor timp îndelungat, martie-aprilie 2019, acuzat fiind de consilierii județeni de lipsa de transparență și neimplicare, aceștia cerându-i inclusiv demisia, el plecând din sală la cele auzite, titrează ziarele din Târgu Mureș. A fost și consilier al prefectului, dar și șef de cancelarie la Instituția Prefectului Mureș.

Este absolvent al Colegiului Național “Al. Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, al Universității Tehnice din Cluj Napoca – Facultatea de Construcții de mașini – roboți industriali și master la Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureș, în “Managementul sănătății și securității în muncă, deci nici o legătură cu resursele de apă de suprafață, cu infrastructura Sistemului Național de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundațiilor, canale, derivații interbazinale, prize de apă sau infrastructura sistemelor naționale de veghe hidrologică, hidrogeologică, gestionarea inundațiilor ori cu eroziunea costieră. Dar o calitate probabil are si el, ca și ceilalți, oferă lucrări cu dedicație și sigur se pricepe să negocieze și comisionul de „bun venit”. Și mai are ceva special, este si el MECANIC!!!

Politic, este președintele PNL Târgu Mureș si cu siguranță asta este calitatea de bază care îl recomandă să atribuie 550.000.000 euro cui trebuie, deși mâncarea se gătește la Constanța si nu la Capitală. Este evident că traseul licitației, ciordeală pe față cu încălcarea legii, are un „bun” samaritean în spate care decide. O fi ministrul Alexe Costel, cel care face live-uri din pădurile unde nu se taie nimic și totul este în regulă, iar noi suntem orbi, că purtăm masca covid 19? Să sperăm că nu va purta el curând masca covid 20, că prea ne crede chiori pe toți, la faza cu pădurile!!!

Și uite așa, Ervin Molnar dă lovitura din prima. A căutat adânc în sertarele ANAR și a găsit stagnând etapa 2 a proiectului eroziune costieră finanțat pe fonduri europene. Agitație mai mare la ANAR decât la ABA- Dobrogea Litoral, unde se fac eforturi imense să se demareze cât se poate de repede etapele, să se aprobe firmele de casă deja antamate, să se negocieze comisionul de încredre, să se facă un minim de lucrări, să se factureze ceva că e foame mare. Mai mult, Molnar, nu are declarația de avere și cea de interese publicate pe site-ul administrației și nici CV-ul, lucru obligatoriu și care contravine grav legislației în vigoare.

Cine este Bola Bogdan?

Deviza noului director ABA-DL este „ordine și disciplină pe plajele de pe litoral“, nimic deranjant până aici, dar a decis să se combine cu șeful ANAR și nu numai, și să o pună de o afacere, încâlcând legislația în vigoare, deși de meserie este avocat și nu are în CV nimic care să-l autorizeze să conducă o structură hidro. Deci, ordine și disciplină nu doar pe plajele Litoralului Românesc, dar și în licitațiile publice!! Politic, deține o funcție de consilier județean în administrația Constanța, iar „mentorul” care l-a ajutat să urce atât de repede sus, de la o vârstă necoaptă, 39 ani, este tatăl, care în prezent ocupă fotoliul de șef la ITM Constanța si care deține „PCR-ul”

Din surse verificate, cei doi sunt liberali vopsiți, având „bucurii mari” la ciuma roșie. Bola Bogdan, directorul administrației constănțene, este vedeta publicației replicaonline și conduce de facto SC Global Invest Group SRL, unde asociat unic și administrator este Ceșa Georgică-Gabriel, un tip de 30 de ani, asta după ce Timofte Alex Marius a fost asociat în firmă cu 5%, iar Bola Alexandru Bogdan cu 95%. Societatea a mai avut o etapă în care Anghel și Ceșa au dețiut fiecare câte 16,7%, iar Bola 63,33%.

Deci, Bola, actual consilier județean și director ABA-DL conduce de facto societatea amintită care are 0 lei profit/pierderi în 2017, iar în 2018 pierdere de 3757 lei. De profesie avocat a trăit din contracte de reprezentanță în instanță cu primării din Constanța și poate si alte instituții. Se vede că e mai greu cu privat-ul, relațiile primează în instituțiile publice. De fapt, cu tatăl șef la ITM, cu primăriile care-i dau credibilitate ca și avocat și cu o firmă deținută pe numele unui puști, cu activitate de comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, poți să ajungi și ministru…

Concluzia?

Atât ministrul Alexe Costel cât și cuplul Molnar/Bola sunt deja suspectați că fac afaceri profitabile pentru un grup de lucru restrâns, iar firmele care vor câștiga licitația loturilor 6-11, ne vor demonstra acest lucru, la momentul respectiv. 550.000.000 euro!!! Și dacă Molnar din ianuarie și până acum „nu a reușit” să facă public DA si DI, cum să credem noi că nu încalcă și Legea Apei și toate care o mai înconjoară?

http://www.rowater.ro/contacttest2/Pagin%C4%83%20de%20pornire.aspx – accesează link să „vezi” declarația de avere si interese a noului mecanic din ANAR, directorul Molnar, licențiat în SSM – protecția muncii!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.