1,093 total views

Continuăm seria de „promovare” a celui mai frumos județ din România, marcă înregistrată OSIM, care în fiecare zi constatăm că se umple la propriu de gunoi pe care nu mai are cine să-l ridice. Primăriile lui Rădulescu sunt luate rând pe rând la control de către Garda de Mediu, care le amendează pe capete.

Am publicat despre deșeurile aruncate pe albiile pârâurilor și pe câmp la Frâncești, Băbeni, Berbești, Bujoreni (privat), dar în atenția G.M. au intrat și au fost controlate, iar unele și amendate, și – Primăria Municipiului Drăgășani, Primăria Lungești, Primăria Zătreni ori Primăria orașului Berbești. Controalele vor continua până vor fi verificate toate UAT-urile județului.

„Garda de Mediu Vâlcea a efectuat controale în perioada 25 iulie – 1 august la un număr de patru Unități Administrativ Teritoriale de pe raza județului Vâlcea – Drăgășani, Lungești, Zătreni și orașul Berbești. În urma verificărilor, observăm că starea de salubrizare a localităților este una precară. Controalele au fost dispuse ca urmare a sesizărilor primite, dar și a circularei transmisă de către Garda Națională de Mediu – Comisariatul General. S-au constatat abandonări de deșeuri în locuri nepermise, negestionarea corespunzătoare a deșeurilor rezultate din construcții și demolări. Au fost impuse măsuri cu privire la salubrizarea punctelor afectate de abandonări de deșeuri, măsuri cu privire la supravegherea zonelor predispuse abandonării acestora. În urma constatărilor a fost aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 46.000 lei, conform art. 96 alin 1 pct 15 din OUG 195/2005 privind protecția mediului și art 15 alin 2 din OUG 196/2005 privind fondul pentru mediu. Garda Națională de Mediu Vâlcea va continua controalele privind starea de salubritate a localităților și în perioada imediat următoare până la verificarea tuturor UAT-urilor”, se arată în informarea oficială transmisă de Prefectura Vâlcea

Contactat pentru un punct de vedere, primarul comunei Lungești, Tiberiu Costea susține că în perioada 25 iulie- 1 august nu a avut verificări pe deșeuri de la Garda de Mediu, deci nu a fost amendat. Nu înțelege de ce în informarea oficială este și administrația locală pe care o coordonează ca și primar. A avut control în urmă cu două luni de zile și nu a luat nici amendă și nici avertisment, mai susține edilul. Garda de Mediu, lămurește situția și ne confirmă că a primit avertisment pentru fondul de mediu, iar controlul a fost în iunie și aplicat în săptămâna 25 iulie -1 august 2019, inseamnă că primarul a uitat, adaugă reprezentantul legal.

Edilul din Zătreni, Lițoiul Constantin, contactat și el telefonic, ne-a declarat dezamăgit că a avut parte de vizita lucrătorilor de la Garda de Mediu, dar în lipsa lui, deși este trecut în procesul verbal ca și cum s-a discutat cu dumnealui.

„Consider acest control unul abuziv, mici măcar un telefon pentru un punct de vedere și mă trece și în procesul vrebal că au discutat cu mine. Amenda de 10.000 lei am luat-o pentru lipsa colectării selective de deșuri, nu că au găsit gunoaie depozitate ilegal pe undeva. În condițiile în care am investit peste 40.000 lei în pubele și saci, fac informare cu oamenii și tu mă amendezi. Păi cred că pentru asta ar trebui fiecare primărie amendată, nu doar eu, că toată țara are probleme aici. Am să contest amenda pentru că nu mi se pare normal cum au procedat, mai ales că e prima dată când vin și știu că ai dreptul la un avertisment, măsuri și apoi amendă…dar…”

Edilul orașului Drăgășani nu a putu fi contactat pentru un punct de vedere, iar la Berbești situația ne este cunoscută și prezentată în alt articol.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.