306 total views

În încercarea noastră de a elucida situația administrării gunoaielor din Râmnic, în materialele prezentate până în prezent cititorilor noștri, ne-am folosit de documente, materiale fotografiate și filmate chiar din satelit, declarații ale factorilor implicați, și alte surse.

5

Am organizat o dezbatere televizată la TV Etalon unde am invitat Romprest și Primăria Râmnicului. Singurul care a dat curs invitației noastre a fost consilierul municipal Grigore Crăciunescu. Am solicitat telefonic, în nenumărate rânduri și punctul de vedere al Romprest cu privire la acuzațiile care i s-au adus, însă nu am primit niciun răspuns concludent. În toate discuțile purtate cu Rozin Ceaușescu (una în prezența viceprimarului Vasile Cocoș) am fost acuzați că facem din acest subiect campanie electorală, în loc să ne spună ceva în apărarea lor. De-altfel nici nu aveau ce să spună din moment ce datele noastre erau indubitabile. Iată că, ultimul material publicat despre acest subiect, intitulat: ”Tupeul și nesimțirea Romprest, atinge cote alarmante la Vâlcea”, a scos Romprest din vizuină. Am primit un ”Drept la replică” din partea acestei societăți, semnat de Marinescu Nicolae Cristinel în calitate de administrator și de Militaru Mihai în calitate de consilier juridic, care sare la gâtul publicației noastre și a semnatarului articolului sus menționat. Ne rezervăm dreptul de a face o analiză din pasajele acuzatoare cele mai interesante și câteva din explicațiile care, după cum o să vedeți, sunt hilare, lipsite de formă și fond, cu mențiunea că întreg ”Dreptul la replică” l-am publicat integral în facsimil.

Asta vedem de când Romprest este în municipiu

4
”În primul rând, titlul acestui articol pe care îl aduceți în prim-plan în publicația dvs aduce jigniri la adresa societății noastre, atingând cote alarmante ale insultei și calomniei. Față de acest aspect, ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță…”.
”Tupeul și nesimțirea Romprest, atinge cote alarmante la Vâlcea”, nu aduce niciun fel de jignire societății voastre și nici nu atinge ”cote alarmante ale insultei și calomniei”. Acest articol de presă, scoate din rafturile ascunse ale autorităților un document ”de amenințare”, prin care voi solicitați o sumă astronomică de la municipalitate (adică din taxele și impozitele cetățenilor) pentru incapacitatea voastră tehnică de a derula un contract de salubrizare a orașului. Faptul că, spuneți voi, suma de circa 6 miliarde de lei vechi nu este constituită din cheltuieli de deplasare a gunoiului la București pe o perioadă de 10 zile ci pe o perioadă de 4 luni, este nerelevant din moment ce nu contestați suma. Nu puteți avea pretenții financiare suplimentare arătând cu degetul primăria. Ați confundat această instituție cu un sereleu și tare ne e teamă că dacă nu găsiți o soluție rapidă de a vă diminua costurile, vă paște un faliment răsunător la Vâlcea.
”În fapt, această valoare însumează 4 luni de derulare a contractului, iar activitatea noastră de colectare în aceste condiții impuse de către primărie, a avut drept scop neblocarea orașului cu gunoi care ar fi consecințe grave atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra populației”.
”Condițiile impuse de primărie” au fost incluse în caietul de sarcini, în baza căruia ați câștigat licitația. Acolo era specificat faptul că gunoiul sortat se depozitează la Groapa ecologică de la Fețeni. Această investiție de mare valoare a municipalității este numai pentru gunoiul sortat. Pentru că nu dețineți o Stație de sortare, sunteți nevoiți să transportați gunoiul pe distanțe lungi, care depășesc cu mult peste limita suportabilității prețurile. A cui e vina? În caietul de sarcini și în contract, primăria nu și-a luat angajamentul că vă pune la dispoziție o Stație de sortare. Cu toate astea ”v-a ajutat” închiriindu-vă, la un preț derizoriu, platforma betonată de la Stația de compost Râureni, pe care ați transformat-o în depozit de gunoi. Pentru acest lucru ați fost amendați de mai multe ori de către Garda de Mediu. Despre asta nu suflați nicio vorbă?
Despre Stația de sortare a URBAN-ului spuneți că: ”Nu cunoaștem motivul pentru care această stație se află în continuare în administrarea SC URBAN și nici pe cine deservește în prezent, însă ea ar trebui să deservească Municipiul Râmnicu Vâlcea și să presteze servicii în cosecință”. Pentru știința voastră, Stația de sortare, de care faceți vorbire, a fost transformată în fabrică de gogoși și deservește pe cine ”vrea mușchii ei” pentru că e o stație privată și nu se află în ”administrarea” SC URBAN, ci este a SC URBAN. Nicio autoritate nu poate să forțeze o societate privată să-și pună la dispoziția ei utilajele, decât în caz de război. Ori, aici nu e cazul. Războiul vostru nu e și al nostru, deci nu ne interesează. Ne interesează doar ridicarea la timp a gunoiului din ghenele de gunoi ale Râmnicului, chiar și/ mai ales în zilele de sărbătoare (Paște), care au dat pe-afară. Bine ar fi să încetați a vă mai ciocni ouăle prin presă și să vă respectați contractele cu primăria și cu cetățenii forțați de Poliția comunitară să vă accepte necondiționat pretențiile de plată pentru niște servicii pe care nu le prea prestați.

În încheiere, vă mulțumim pentru sfaturile voastre despre cum trebuie să ne facem datoria, chiar dacă ele vin din partea unor diletanți în ale presei. Uitați-vă, mai bine, în grădina voastră. Abia așteptăm să ne întâlnim în instanță, unde ne veți demonstra ”lipsa de profesionalism” de care ne acuzați. Până atunci, vă dorim un faliment uşor sau… valiza și la gară!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.