287 total views

Un avion 110 de persoane la bord a fost deturnat pe un aeroport din Istanbul de unul dintre pasageri, care le-a cerut pilotilor sa se indrepte catre Soci, orasul rusesc in care se desfasoara Jocurile Olimpice de Iarna. Se pare ca atacatorul este un cetatean ucrainean si are asupra sa o bomba. Presa turca, citata de CNN, relateaza ca autoritatile de la Istanbul ar incerca sa negocieze cu barbatul care a deturnat avionul.

“In timp ce avionul se afla in aer, unul dintre pasageri a spus ca exista o bomba la bordul avionului si a cerut ca aparatul sa aterizeze la Soci, nu la Istanbul”, a declarat Habip Soluk, un oficial al Ministerul turc al Transporturilor.

Potrivit agentiei AP, citata de ABC News, reprezentantii companiei de zbor care detine avionul au refuzat sa comenteze incidentul.

Update, ora 19:47: Wall Street Journal transmite ca suspectul a fost retinut de politistii din Turcia.

Totodata, presa din Turcia relateaza ca fortele de ordine au inceput deja sa evacueze pasagerii. O parte din surse sustin insa ca pasagerii se afla in continuare la bordul avionului si ca autoritatile continua negocierile cu atacatorul.

Reuters scrie ca avionul deturnat este un Boeing 737-800 si ca a fost escortat de o aeronava militara de tipul F-16 la aterizare. Se pare ca amenintarea cu bomba ar fi venit inainte ca avionul sa intre in spatiul aerian turc.

Atacatorul ar fi fost beat

Se pare ca cetateanul ucrainean care a deturnat avionul ar fi consumat alcool peste masura si autoritatile turce au chemat un translator pentru a putea negocia cu acesta.

El s-ar fi ridicat brusc de pe locul sau in timpul zborului si ar fi strigat in gura mare ca la bordul avionului se afla o bomba. De asemenea, se pare ca ucraineanul a incercat sa intre in cabina de pilotaj, moment care pilotii au alertat autoritatile si turnul de control.

Din primele informatii, reiese ca avionul apartine companiei de zbor turcesti Pegasus Airlines si ca efectua o cursa pe ruta Istanbul – Kharhov (Ucraina).

Pilotii au transmis catre centrul de control un semnal de deturnare, iar avionul a aterizat pe o zona sigura a aeroportului Sabiha Gokcen din Istanbul. Aeroportul a fost inchis traficului aerian.

In pofida relatarilor facute de presa turca, un oficial turc a dezmintit, sub protectia anonimatului, faptul ca atacatorul ar fi cerut pilotilor sa se indrepte spre Soci.

ziare.com

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.