3,184 total views

Joi, 27 mai 2021, Andreea Popescu, șefa fondurilor europene, „a susținut” singură proba scrisă pentru ocuparea postului de director general la departamentul fonduri externe. Un examen „extrem” de greu și pe care doar ea îl putea susține și nimeni altcineva din acest oraș/județ. Un concurs nepromovat de CJVL, pentru a nu încurca cineva planurile deja bine stabilite.

Cum se organizează concursurile pentru posturile disponibile din Consiliul Județean ? Simplu ! Se pare că prin trafic de influență, prietenii administrative/politice sau chiar cu constructorii care se îndrăgostesc de șefele departamentelor, atunci când se duc la ele în birou să încheie contractele pentru lucrări publice.

În 2021, este cunoscut că în angajările la stat pe bază de concurs se folosesc artificii care asigură faptul că acestea vor fi câștigate de cine trebuie, nu neapărat de cei mai competenți. Mecanismul e unul simplu : când se anunță organizarea unui concurs pentru angajare, mulți nu apucă să se înscrie, timpul fiind foarte scurt pe care îl au la dispoziție pentru întocmirea dosarului care trebuie să conțină o lungă listă de documente, pe care nu prea le poți obține înainte de expirarea anunțurilor de angajare.

Joi 27 mai, deși am solicitat conducerii CJVL, prin reprezentantul cu mass-media, ca în timpul zilei să ne comunice care este componența comisiei pentru concursul pe care Andreea Popescu îl susține, precizându-ne numele și funcția fiecărui membru, am primit doar o redirecționare la mail în care se menționează că „petiția a fost înregistrată cu nr 238/27.05.2021”. De menționat că nu am trimis o petiție, ci o simplă întrebare punctuală care viza activitatea zilnică, pe care am încadrat-o la o solicitare verbală (chiar dacă a fost scrisă în conținutul unui mail). Angajata avea obligația să se informeze și să ne informeze în cel mai scurt timp posibil.

Mai mult, funcționarii din cadrul compartimentelor de informare și relații publice au obligația să precizeze condițiile și formele în care are loc accesul la informațiile de interes public și pot furniza pe loc informațiile solicitate. Media locală nu are o astfel de informare să știe cui se poate adresa atunci când are de conceput un articol în care are nevoie, în ziua respectivă, de un răspuns din partea autorității pulbice care este vizată.

Dar, pentru că Consiliul Județean Vâlcea a ajuns instituția mătușilor, soacrelor, nepoților, fiilor, fiicelor, cumnaților, amantelor, fraților, verilor, prietenilor, politrucilor, habarniștilor, incompetenților, infatuaților, nu putem avea pretenții la un răspuns prompt, chiar dacă legea te obligă a transmite și pe loc un răspuns către reprezentantul media care a solicitat informații simple, punctuale și care vizează activitatea zilnică.

Vorbim de un sistem corupt care are la bază doar favoritismul politic și nepotismul în sectorul public, că la privat poate intra cine vrea fără cunoștințe în domeniu sau recomandare. Modalitățile prin care se facilitează fraudarea concursurilor de angajare în instituțiile publice, există pentru că JUSTIȚIA doarme !

ÎN IMAGINEA ATAȘATĂ, ALĂTURI DE RĂDULESCU ESTE AMĂRĂZEANU MIRCEA, constructorul SC Civil Speed, și ANDREEA POPESCU !

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.