321 total views

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală faţă de senatorul Dan Şova şi fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, într-un alt dosar. Directorul economic al CET Govora, Constantin Lepădat, este şi el cercetat pentru abuz în serviciu.

lapadat (1)
Potrivit DNA, în perioada 2006-2008, Dan Şova i-a i-a determinat pe Bălan Mihai – director general şi Lepădat Constantin – director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistenţă juridică în termenii impuşi de el, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achiziţiile publice
Concret, la data de 01.03.2006 şi 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” două contracte distincte de asistenţă juridică având ca obiect asistenţă juridică/consultare/reprezentare şi plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro şi respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele doua contracte distincte au fost încheiate în condiţiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistenţă juridică valabil, având acelaşi obiect, încheiat cu aceeaşi Societate Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”. Prin aceste activităţi a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoare în valoare de 667.409,20 euro şi 1.822.928,24 lei şi creat în mod injust un folos în patrimoniul Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, se arată într-un comunicat de presă transmis al DNA.
Dan Şova este cercetat în acest dosar pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, în timp ce Mihai Bălan este cercetat pentru abuzz în serviciu (doua fapte). De asemenea, directorul economic de la CET Govora Constantin Lepădat este cercetat în acest dosar pentru abuz în serviciu. Săptămâna trecută, Mihai Bălan a fost reţinut pentru 24 de ore într-un alt dosar în care Dan Şovan este cercetat pentru trafic de influentă. Potrivit DNA, senatorul PSD a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, astfel încât Mihai Balan să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

adevarul.ro

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.