1,429 total views

Dorin Dobrişan a fost condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, înşelăciune şi luare de mită în formă continuată. În acelaşi dosar, omul de afaceri Ovidiu Ciogescu a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare. Hotărârea este definitivă.

foto/adevarul.ro

dobrisan

Curtea de Apel Bucureşti i-a aplicat lui Dorin Dobrişan pedeapsa cea mai grea-de 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, plus un spor de o treime de 3 ani şi 2 luni.
Instanţa a dedus din durata pedepsei pronunţate perioada reţinerii şi arestării preventive a lui Dobrişan, de la 01.09.2010 până la 15.06.2011. Judecătorii l-au achitat pe Dobrişan de infracţiunile de spălare de bani şi complicitate la delapidare în formă continuată. Fostul bancher a primit şi o pedeapsă accesorie, respectiv interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie într-o bancă sau într-o altă instituţie de credit timp de 5 ani.

Ovidiu Ciogescu, 5 ani şi 8 luni de închisoare

Omul de afaceri Ovidiu Ciogescu a fost condamant în acelaşi dosar la 5 ani şi 8 luni de închisoare. La pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, Ovidiu Ciogescu a primit un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse (1 ani şi 8 luni de închisoare). Totodată, Ovidiu Ciogescu nu va mai putea fi administrator sau asociat într-o societate timp de 5 ani-pedepasa complementară.

Dobrişan şi Ciogescu, sechestru pe bunuri

Instanţa i-a obligat pe Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu, în solidar cu S.C. Electrovâlcea SRL, să achite CEC Bank suma de 129 486 de lei, reprezentând plăţi nejustificate efectuate în baza contractului de achiziţie de lucrări nr.26977/27.11.2007, la care se adaugă dobânda legală calculată de la efectuării plăţilor la data restituirii efective (dar nu mai mult de 29.589,87 lei).

De asemenea, Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă CEC BANK a sumei de 129.174,88 lei, reprezentând contravaloarea comisioanelor de intermediere acordate în mod nejustificat, la care se adaugă dobânda legală calculată de la acordării comisioanelor la data restituirii efective (dar nu mai mult de 29.518,68 lei).

Mai mult pe adevarul.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.