131 total views

Un bărbat şi o femeie, administratori ai unor societăţi comerciale din judeţul Vâlcea, au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, ei fiind acuzaţi că au achiziţionat cereale pentru care au emis instrumente de plată false.

Conform datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, procurorii acestei instituţii au dispus trimiterea în judecată a Florentinei Matei, în stare de arest preventiv, şi a lui Adrian Matei, în stare de libertate pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, scrie Mediafax.
Potrivit procurorilor, în perioada 2008 – 2009, cei doi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, au indus în eroare reprezentanţii mai multor societăţi de la care au achiziţionat cereale pentru plata cărora au emis instrumente de plată care ulterior au fost refuzate de unităţile bancare, fie din cauza lipsei de disponibil în cont, fie pentru că au fost emise în condiţiile în care societăţile comerciale pe care le reprezentau inculpaţii se aflau în interdicţie bancară.
Prejudiciul total cauzat părţilor vătămate este de 7. 628.370 lei.
“Totodată, inculpaţii s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului prin omisiunea evidenţierii în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale desfăşurate şi au folosit sumele de bani obţinute din vânzarea mărfurilor achiziţionate de la părţile vătămate, disimulând originea ilicită a acestora. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 696.740 lei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de procurori.
Pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii au pus sub sechestru autovehicule care aparţin celor doi inculpaţi.
Dosarul va fi judecat la Tribunalul Vâlcea, instanţă care în luna septembrie a dispus arestarea preventivă a Florentinei Matei.

 

rtv.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.