255 total views

A fost primită scrisoarea de notificarea în vederea semnării contractului de finanțare pentru proiectul cu titlul ”Extinderea, dotarea si modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Horezu, județul Vâlcea”, proiect depus și finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Astăzi 14 Mai 2019 administrația Horezu va fi prezentă la sediul ADR Sud-Vest Oltenia din Craiova, pentru semnarea Contractului de Finanțare în valoare de 10,612,549.73 lei.

Prin prezentul proiect se propune dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând astfel îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități. Serviciile oferite de Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orășenesc Horezu vor fi complete prin achiziționarea unui mamograf cu tomosinteza 3D, a unui computer tomograf, a unui aparat RX grafie și a unui RMN – rezonața magnetica nucleara. Tot prin acest proiect vor mai fi achiziționate 20 echipamente tehnologice și 45 elemente de mobilier necesare desfășurarii în bune condiții a activității.

Pentru RMN se va realiza o extindere a clădirii Ambulatoriului, cu un parter având un spațiu primire pacienți cu cabină pregătire pacient, zonă de așteptare, cameră de comandă cu pupitru, cameră magnet și cameră tehnică.

RMN-ul din imagine nu face parte din cadrul proiectului, ci este doar o imagine reprezentativă

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.