222 total views

Săptămâna actorilor #FaraPenali. Oamenii de cultură cer autograful cetățenilor

Actorii români schimbă scena cu strada. Timp de o săptămână vor face parte din distribuția piesei „Fără Penali în funcții publice” care va avea loc în București și în alte orașe din țară. Câteva zeci de actori vor fi prezenți în fiecare zi, în perioada 18-25 iulie, în Piața Universității între orele 17.00-20.00 pentru a ajuta la strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească #FaraPenali

Florin Călinescu și Oana Pellea susțin inițiativa cetățenească #FaraPenali implicându-se astfel în strangerea de semnături 


Dragi colegi actori din București și nu numai, intenționez să organizez cu sprijinul celor care se ocupa de platforma #farapenaliinfunctiipublice o săptămână, de miercuri 18 Iulie până miercuri 25 iulie, în care actorii stau la Universitate și strâng semnături. Dacă doriți să-mi fiți alături, aștept un semn de la voi. Fac o listă și ne organizam pe zile. Cred că e necesar să facem asta”, a scris regizorul ”Săptămânii Actorilor” Marius Manole, în mesajul prin care și-a îndemnat colegii din toată țara să i se alăture în demersul său.


În fiecare zi, timp de trei ore, actorii: Marius Manole, Maria Obretin, Olimpia Mălai, Marcela Motoc, Florin Călinescu, Oana Pellea, Nicoleta Lefter, Alex Călin, Ilona Brezoianu, Cristian Bota, Natalie Ester, Florentina Tilea, Ada Galeș, István Téglás, Alex Bogdan, Diana Dumbravă, Eduard Jighirgiu, Crina Semciuc, Mariana Liurca, și mulți alții, vor sta în stradă, prin rotație, pentru a strânge semnăturile de la cei care sprijină inițiativa cetățenească.

Săptămâna actorilor va avea loc și în alte orașe din țară, astfel că la sfârșitul acestei săptămâni, Marius Manole va merge să strângă semnături în Sinaia, Crina Semciuc si Tache Florescu în Râmnicu Vâlcea iar Alex Bogdan va aduna semnături în Vama Veche.

Invităm cetățenii vină în stradă și să vorbească cu actorii dincolo de scena teatrului. Dacă reprezentanții culturii din România ies în stradă să dea un semnal de alarmă înseamnă că lucrurile au deviat de la normal.


Ca întotdeauna, pe lângă rolurile de exponenți ai culturii, actorii români își asumă roluri suplimentare în societate, de apărători ai valorilor europene, printre care dreptatea, libertatea și moralitatea. Ca președinte al comitetului de inițiativă Fără Penali în Funcții Publice, din care fac parte personalități de renume din domenii precum literatura, filozofia și muzica, alături de reprezentanți ai societății civile, le mulțumesc tuturor actorilor care vor dedica timp și efort pentru a sprijini propunerea legislativă de revizuire a Constituției”, a precizat avocatul Mihai Badea, președintele grupului de inițiativă Fără Penali în funcții publice.


Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Inițiativa are nevoie de minimum 500.000 de semnături din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. În prezent, inițiativa a adunat 300.000 de semnături.

Voluntarii din Vâlcea ai inițiativei, împreună cu actorii Crina Semciuc și Tache Florescu vă invita joi, 19.07.2018, începând cu ora 17:00, în zona centrală a Râmnicului Vâlcea, vis a vis de Mall, să semnați pentru modificarea constituție în sensul specificat de inițiativa cetățenească „Fără Penali în Funcții Publice”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.