1,298 total views

…și vorbim în primul rând despre cel mai mare proiect „Baza Balneoclimaterică de Tratament Ocnele Mari” care recent a fost inclus pe lista de finanțări a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social. Reamintim că Proiectul este în asociere cu Consiliul Județean Vâlcea.

Baza balneoclimaterică de tratament Ocnele Mari este un proiect mare și ambițios, dar cu ajutorul căruia actuala administrație locală va putea contribui la repoziționarea localității în rândul stațiunilor turistice cu profil balneoclimateric. Pentru că Ocnele Mari poate juca un rol și mai important în păstrarea și îmbunătățirea sănătății celor care apelează la serviciile de turism ale stațiunii, edilul și echipa sa continuă direcția de dezvoltare impusă.

Primarul Sasu Remus mai evidențiază faptul că a demarat și procedura de comunicare și de consultare publică privind elaborarea sau revizuirea Planului de amenajare a teritoriului și de Urbanism (PUG) și a Regulamentului Local de Urbanism (RLU), iar documentele pot fi văzute integral pe siteul Primăriei Ocnele Mari https://ocne.ro. Mai mult, locuitorii stațiunii pot consulta documentația propusă și la sediul Primăriei, până la 31 martie 2023 și pot contribui cu observațiile lor în cadrul prezentării și dezbaterii publice care va avea loc la Casa de cultură vineri, 10 martie 2023, începând cu ora 11:00.

Curând, și Compania Națională de Investiții (CNI) a transmis Primăriei Ocnele Mari acceptul de finanțare pentru proiectul „Sală de Sport în Ocnele Mari”, o sală de sport școlară în tribunele căreia vor fi disponibile peste 100 de locuri pentru spectatori. Încă din primăvara lui 2022 s-a întreprins o acțiune de pregătire a terenului pe care va fi amplasată sala de sport. Suprafața propusă a construcției este de 1030 mp (1270 suprafață desfășurată). Valoarea investiției fiind de peste 9 milioane de lei. Cu finanțarea acestui proiect, administrația locală începe primele proiecte de mari investiții publice pe care le-a planificat pentru perioada imediat următoare.

În ultimii ani, spune edilul stațiunii, a reușit să atragă sume importante pentru realizarea lucrărilor de infrastructură pe care și le-a propus, dar cel mai important este că mare parte din drumuri sunt modernizate recent și iluminate corespunzător.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.