1,053 total views

…Casa Tineretului din Râmnicu Vâlcea, începe astăzi, vineri 17 martie, și ține până duminică 19 martie. La acțiune vor participa voluntari internaționali, alături de personalul fundațiilor județene din întreaga țară, dar și alături de echipa Fundației Naționale pentru Tineret (FNT). Toți au venit la Râmnicu Vâlcea, pentru a ajuta Fundația Județeană din localitate să recondiționeze spațiile din Casa Tineretului, astfel încât să devină mult mai primitoare pentru tinerii din județ.

În procesul de amenajare a spațiilor sigure pentru tineri, vorbim de solidaritatea fundațiilor județene pentru tineret, acțiune coordonată de către FNT, în care s-au implicat Fundația Județeană pentru Tineret Alba, Fundația Județeană pentru Tineret Gorj, Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, cei din urmă creând și o echipă de voluntari internaționali, veniți din 4 țări, pregătiți să ajute la recondiționare.

Procesul de amenajare/reamenajare a spațiilor sigure pentru tineri, este în continuă dezvoltare, FNT implementând, alături de fundațiile membre, programul de răspuns la criza refugiaților. Astfel, creăm contextul necesar în Râmnicu Vâlcea pentru implementarea standardelor de lucru cu tinerii ale ONU, atât prin crearea de spații sigure pentru tineri, cât și prin activitățile pe care Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea, sub coordonarea FNT, va urma să le implementeze pentru tinerii din Râmnicu Vâlcea, cât si pentru tinerii refugiați ucraineni.

„Considerăm că această acțiune va veni în folosul tinerilor din comunitate și că va fi urmată de activități ce vor avea cu adevărat un impact în dezvoltarea acestor. Faptul că în acest weekend vor veni voluntari și personal din întreaga țară este un exemplu că se poate și sperăm să reușim tot ce ne-am propus. Mai mult, suntem încrezători că vom avea și autoritățile locale ca și partener, care să ne ajute în ceea ce ne-am propus”- Eduard MARCOIU, Președinte Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea

„Această acțiune dovedește clar că tinerii își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității, dar și că au nevoie să fie sprijiniți. Trebui să înțelegem toți că tânărul nu devine cetățean activ dacă nu trece nemijlocit prin diverse experiențe. Dacă adulții sau autoritățile, în loc să sprijine inițiativele tinerilor, îi dau la o parte și le taie aripile, să nu ne mirăm de ce tinerii nu vor dezvolta apartenență la comunitatea locală”, – Mihai-Adrian VILCEA, Președinte Fundația Națională pentru Tineret.

Organizatorii, cu acest mesaj, au ajuns și la Primăria Râmnicu Vâlcea, fiind încrezători că vor găsi un partener serios de dialog și cooperare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.