locuinte sociale

 492 total views

În cadrul strategiei pentru dezvoltarea fondului de locuințe, consiliile locale urmăresc asigurarea fondului de locuințe sociale și de necesitate, necesar acoperirii cerințelor pe plan local. Construirea locuințelor sociale se face pe terenurile aparținând Primăriei, în zonele și pe amplasamentele prevăzute în documentațiile administrative.

În cazul nostru, al municipiului Râmnicu Vâlcea, acest obiectiv este atins de echipa de implementare proiecte din cadrul Primăriei. Locuințele sociale se adresează persoanelor cu venituri mici, celor care nu își permit să plătească o chirie la prețul pieței, celor care au locuit în case retrocedate, tinerilor aflați la început de drum, celor ieșiți din centrele de amplasament, familiilor monoparentale cu mulți copii și multe alte categorii.

Locuințele sociale fac parte din domeniul public al statului și nu pot fi înstrăinate. Se pot închiria pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de înnoire a contractului, dacă rămân valabile criteriile sociale.

Iată, după câțiva ani, 48 de râmniceni vor primi, luni, 8 aprilie, la ora 10.00, cheile de la locuințele sociale din blocurile 1 și 2 din ansamblul construit pe strada Frunzișului nr. 34, în zona Ostroveni Sud. Așadar, înainte de sărbătorile de Paști, 120 de râmniceni se vor muta săptămâna viitoare în casă nouă! Joi, 11 aprilie, alte 72 de familii vor putea intra și ele în locuințele sociale repartizate în blocurile 3, 4 și 5, pe baza listei de priorități aprobată prin HCL nr. 239/2023.

„Cele cinci blocuri cu regim de înălțime parter și trei etaje, compuse din 75 de apartamente cu două camere (suprafață medie de 62,44 mp) și 45 de garsoniere (suprafață medie de 38,33 mp), toate unitățile fiind prevăzute cu balcoane, au fost realizate în urma accesării de către Primăria Municipiului a unor fonduri în valoare de 34,3 mil. lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în cadrul Programului de Construcții Locuințe Sociale și de Necesitate derulat conform Legii nr. 114/1996, Municipalitatea având o contribuție financiară de 3,5 mil. lei care a acoperit lucrările de sistematizare verticală: recorduri la utilități, amenajare alei, spații verzi, iluminat public, accese, parcări etc. În același domeniu, pe strada Știrbei Vodă sunt în curs de ridicare două blocuri de locuințe ANL, totalizând 36 de apartamente în regim de închiriere pentru tineri, ce urmează să fie finalizate în primăvara anului viitor”, se arată în comunicatul transmis.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.