213 total views

…să intre în vigoare, pentru că acești copii nu prezintă un interes în societate, iar clădirea în care își desfășoară, încă, activitatea a pus cineva ochii pe ea. Ghiciți cine? Sperăm să nu fie adevărat ce am auzit (n.r. despre clădire), să fie doar un zvon aiurea. Mai mult, deocamdată, nu comentăm.

 

100 de Copii cu dizabilități de la Școala Nord 3 care aparține de – CSEI Băbeni – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, ar urma să fie mutați la Centru Mara, unde nu este loc pentru că toate clasele sunt ocupate. Copiii au probleme grave de sănătate, sunt operați la picioare, stau în cărucior și nu ar putea suporta o navetă, mai ales că vine iarna și nici nu ar avea transport asigurat. Dar, un grup de mămici a luat atitudine, pentru că autoritățile locale sunt total dezinteresate de situația în care se află, și au obținut audiență la președintele Consiliului Județean. Astfel, astăzi 27 noiembrie, de la ora 09.45, se vor afla cu copii cu tot în fața instituției, iar reprezenantul va purta discuții probabil cu cei care sunt în comisia de audiențe.

„Nu ne susține nimeni, pentru că directorii de ceartă mereu. Se zvonește că Primăria vrea spațiu pentru a face cantină socială, așa vorbesc mămicile. Am cerut audiență să vedem de ce vor să ne mute în prag de iarnă. Ne-am mobilizat, un grup de mămici care avem copii cu dizabilități, și la 09.45 vom ajunge la Consiliul Județean, deoarece conducerea a hotărât să ne mute la Centrul Mara (Copăcelul). Avem copii cu grave probleme de sănătate, dizabilități motorii retard si multe alte probleme. Copiii nu se pot deplasa fără ajutor și necesită asistență permanență. De aceea noi am cerut audiență poate ne bagă cineva în seama și găsesc un spațiu în oraș pentru copii să nu fim nevoiți să facem navete în prag de iarna, ei având domiciliul în oraș. Suntem disperate, nu știm unde să ne ducem să ne asculte cineva si pe noi”, este mesajul transmis pe adresa redacției de către un grup de mămici.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.