245 total views

Insistența, cu care ”oameni de bine” din sânul ABA OLT încearcă să ne pună în palmă o castană fierbinte, ne-a succitat interesul, mai ales că acuzațiile păreau destul de grave. În urma verificărilor noastre, multe dintre aceste acuzații nu au suport real, nu pot fi demonstrate cu probe materiale, ceea ce face ca buna credință a informatorilor noștri să fie pusă sub semnul întrebării.

ABA Olt

Pe de altă parte, aceleași probleme au fost tratate și în presa concurentă nouă și e normal ca pe cărările bătătorite de alții, pașii noștri să nu mai calce. Nu punem la îndoială faptul că în activitatea ABA Olt există și sincope, dar nici nu putem demonstra existența lor pe suportul unor acuzații fără acoperire și fără asumarea unei răspunderi din partea celor ce le fac. Deontologic, nu putem marșa pe discreditarea unor oameni, pe acuzarea lor mai mult sau mai puțin subiectivă, pentru a nu ne descalifica în fața cititorilor noștri. Acuzațiile de legături amoroase dintre salariați nu interesează pe nimeni, acestea fiind doar chestiuni private ce fac obiectul bârfelor de maidan, la care noi nu achiesăm. ABA Olt este și trebuie să rămână o intreprindere de referință pentru județul nostru, importantă pentru specificul activității ei, cât și ca pondere economică pentru județ. Frustrările unor salariați, determinante în a-i transforma în scriitori de ocazie, nu trebuie să știrbească prestigiul instituției.
Așadar, în urma unor acțiuni specifice muncii de gazetar, în vederea verificării informațiilor primite din partea unor salariați ai ABA Olt cu privire la activitatea unor persoane din conducere, am concluzionat că nu există temei pentru a aduce acuze acestora. Mulțumim celor ce cred în profesionalismul nostru și regretăm că nu putem deveni instrumente de propagandă în mâinile unora, care doresc să le păstrăm anonimatul, fie ei și ”oameni de bine”. Aceste frământări macină instituția în interior și nu conduc spre o rezolvare concretă a problemelor, asta dacă ele există cu adevărat. Există organe abilitate ale statului care au pârghiile legale necesare rezolvării acestor probleme. Noi ne facem datoria doar în limita libertății noastre de exprimare și nu dorim să ajungem dincolo de ea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.