241 total views

În acest an, Administraţia Bazinală de Apă Olt are în program organizarea şi derularea unor exerciţii practice de intervenţii în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă. Motivul acestor exerciţii fiind verificarea modului de acţiune dacă se produc inundaţii, poluări sau viituri şi identificarea soluţiilor de creştere a eficienţei intervenţiilor.

aba olt simulare 1

Formația de intervenție rapidă din cadrul Administrației Bazinale de Apă Olt, a paticipat la simularea de inundaţii organizată de ABA Arges Vedea, care s-a desfășurat la Miceşti, pe pârâul Păuleasca .
Exercițiul de simulare a fost organizat cu scopul verificării eficienței modului de acţionare în caz de inundaţii, precum și identificarea soluţiilor în acest sens.
Membrii formaţiei de intervenţie rapidă ABA Olt, au acţionat alături de membrii formaţiei de intervenţie rapidă ABA Arges Vedea, conform scenariului stabilit de aceștia. Exerciţiul a început cu emiterea avertizării hidrologice, evaluarea impactului fenomenelor hidro-meteorologice și stabilirea planului general de acţiune a punctelor critice de intervenție .
Echipele şi utilajele au intervenit pentru limitarea efectelor inundaţiilor cauzate de producerea unei viituri, ce putea duce la depăşirea cotelor de apărare ale pârâului Păuleasca. A fost realizat un dig din panouri de aluminiu, hidrobaraje și saci de nisip.
aba olt simulare

Materialele și utilajele folosite la această simulare (buldoexcavator, excavator, mașină de umplut saci, motopompe, hidrobaraje, panouri de aluminu) au fost achiziționate prin proiectul_”WATMAN– Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”. care a fost implementat de catre Administrația Națională ”Apele Române”, scopul principal fiind aplicarea strategiei naţionale pentru managementul resurselor de apă, inclusiv a situațiilor generate de fenomene hidrologice extreme (secetă și ape mari, poluări sau accidente la sistemul de gospodărire a apelor), în caz de dezastre, elaborată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).
Menționăm că în luna mai 2016, Administraţia Bazinală de Apă Olt împreună cu SGA Vâlcea şi-a propus desfăşurarea unei alte simulari de acest fel ( locație anunțată în timp util ), pentru verificarea modului de acţiune în cazul situaţiilor de urgenţă și creşterea eficienţei intervenţiilor.
La aceste intervenții vor fi invitați să participe și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, reprezentanţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă și mass media locală.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.