198 total views

Întreţinerea cursurilor de apă,  reprezintă o măsură preventivă de apărare împotriva inundaţiilor și constituie în acelaşi timp un obiectiv care trebuie să fie permanent în atenţia noastră. Astfel de acţiuni se vor desfăşura, în special, în zonele unde există riscul ca depozitele de deșeuri să blocheze cursurile de apă.

SEDIU-ABA-OLT

Din acest punct de vedere Administrația Bazinală de Apă Olt, prin formațiile de lucru din cadrul Sistemul de Gospodărire al Apelor Valcea a demarat acțiuni de  igienizare și salubrizare (conform planului tehnic pe 2015), în urmatoarele zone: Formația Brezoi în loc. Malaia – zona acumulare Brădișor coadă lac; Formația Drăgășani  în loc. Amărăști – zona pod DJ, pr. Pesceana și în loc. Drăgășani – zona Momotești-Finca, pr. Pesceana; Formația Vâlcea  în loc. Rm.Vâlcea – zona aval pod Vinerea Mare, pr. Olănești  și în zona nord, pr. Valea Bujorencii;  Formația Horezu  în loc. Horezu – zona  pod DN, pr. Luncavăț, în loc. Slătioara – zona  pod DN, pr. Cerna,  și în loc. Horezu – zona  pod DN, pr. Urșani; Formația Brezoi în loc. Câineni – zona pod centru, râul Olt; Formația Govora în loc. Mihaiești-Bârsești- zona pr. Govora, în loc. Pietrari- zona târgului, pr. Otăsău și în loc. Stoenești- zona confluență pr. Cacova și  pr. Govora.

În urma acestor acțiuni, până în luna septembrie 2015  au fost colectați aproximativ 56 mc deșeuri diverse.

„Aceste acțiuni de igienizare și salubrizare se realizează în fiecare an pentru îndepărtarea depozitelor necontrolate de deșeuri, gunoaie și resturi menajere de pe malurile și din albiile cursurilor de apă pentru evitarea obturării secțiunilor de scurgere în condiții de ape mari, ce pot duce la importante pagube materiale și chiar la pierderea de vieți omenești. De asemenea actiunile de igienizare si salubrizare      trebuie să fie în permanență și în mod constant atât în atenția noastră cât și a factorilor responsabili de la nivel local’’, a precizat Ion Stoenescu, Director ABA Olt.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.