348 total views

Ordonanța de Urgeță nr. 244/2000 privind siguranța barajelor aprobată, prin Legea nr. 466/2001, a creat cadrul legislativ necesar pentru realizarea şi exploatarea barajelor în condiţii de siguranţă, în toate etapele de existenţă a acestora: proiectare, execuţie, exploatare în perioada de execuţie, exploatare curentă şi postutilizare sau abandonare.

ABA cursuriAdministrația Bazinală de Apă Olt împreună cu Sistemele de Gospodărire a Apelor din bazinul hidrografic Olt au promovat în mod susținut o campanie de impulsionare şi conştientizare a deţinătorilor de lucrări hidrotehnice, în vederea obţinerii autorizaţiilor de funcţionare în siguranţă și a actelor de reglementare în domeniul gospodăririi apelor.
În perioada 28 martie-1 aprilie 2016 s-au desfășurat la Căciulata, județul Vâlcea cursurile de pregătire și atestare în domeniul hidrotehnic a personalului micilor acumulări, în conformitate cu Ordinul nr. 719 din 12 iulie 2006 privind aprobarea Procedurii NTLH – 025.
La cursuri au participat 29 de persoane, deținători și administratori de baraje din județele Harghita, Brașov, Sibiu, Vâlcea și Olt.
Cursurile au fost structurate pe șase module: Introducerea în domeniul construcțiilor hidrotehnice, supravegherea barajelor din materiale locale, noțiuni de bază legate de prelucrarea și interpretarea datelor, noțiuni de bază privind siguranța barajelor și a echipamentelor hidromecanice aferente, elemente principale legate de activitatea de apărare împotriva inundațiilor, probleme de exploatare a barajelor în diferite regimuri hidrologice, elemente de bază privind legislația în domeniul barajelor, prezentate de lectori cu experiență, domnul prof.dr.ing. Abdulamit Altan –director MMAP, domnul dr.ing.Iulian Așman- AN ,,Apele Române”, doamna ing. Liliana Enciu -AN ,,Apele Române”, dr.ing. Dumitru Bobocu- A.B.A. Olt, precum și directorul Administrației Bazinale de Apă Olt, domnul ing. Ion Stoenescu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.