96 total views

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a lansat a patra ediție a campaniei de informare și comunicare “Europa, casa noastră”. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal și are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Campania “Europa casa noastră” se va derula pe parcursul întregului an, sub egida Anului European al Cetățenilor și conţine trei seturi de activităţi: “Vizite şi dezbateri în şcoli”, concursul de proiecte „Lider european” și concursul de desene „Europa mea”.

Echipa de comunicatori va organiza două întâlniri cu elevii din județul Vâlcea: marți , 13 mai 2014, la ora 09:00 la Colegiul Național „Mircea cel Batran”, Râmnicu Vâlcea, (unde liceenilor le va fi prezentat concursul de proiecte Lider European), iar la ora 12:00 la Școala Gimnazială Dăești (unde se va discuta despre Uniunea Europeană)

Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web: www.europacasanoastra.ro ce oferă elevilor şi profesorilor, participanţi în program, conţinut educaţional, o serie de servicii şi aplicaţii utile. Coordonatorii invită şcolile din România să participe în program prin completarea formularului online care este deschis la adresa menţionată. Şcolile și liceele participante vor putea apoi publica rapoarte şi fotografii realizate în cadrul evenimentelor lor.

 “Lider european” va oferi liceenilor posibilitatea de a-şi însuşi noţiuni de leadership şi tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte care va avea două etape: locală şi naţională. Liceenii trebuie să identifice o problemă în comunitate pe care să o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care fac cele mai reușite 8 proiecte se vor califica în etapa finală, când vor merge la București și își vor prezenta proiectele în fața unui juriu. Se vor acorda 3 premii a 500 euro și 5 mențiuni a câte 100 euro fiecare. Profesorii coordonatori ai echipelor finaliste vor primi câte o excursie la Bruxelles la Comisia Europeană.

Pentru detalii suplimentare, persoanele de contact sunt:

Ioana Marchiș, Communication Adviser Reprezentanța Comisiei Europene

Tel. (+ 40-21) 203.54.92

Fax: (+40-21) 316.88.08

E-mail: ioana.marchis@ec.europa.eu

www.ec.europa.eu/romania

Nicoleta Nuță, Account Executive Chelgate

M: +40 (0)731-551-647

E-mail: nn@chelgate.com

www.chelgate.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.