159 total views

Statistică tristă. DGASPC Vâlcea înregistrează în prezent 23.000 de vâlceni cu dizabilităţi, un sfert dintre aceştia suferind de o dizabilitate somatică, vizuală sau mentală. Pe categorii de vârstă, 1993 sunt copii, iar 21.132 sunt adulţi, dintre aceştia 2.500 au un handicap fizic, 1.200 de vâlceni au probleme psihice, alte 2000 au probleme vizuale, 2.820 suferă de un handicap somatic, alte 1.700 de persoane au un handicap asociat.

Nicolae Badea, directorul DGASPC Vâlcea a precizat că 6,2 % din populaţia judeţului Vâlcea primeşte indemnizaţie de handicap. „Statistic vorbind ne situăm sub media pe ţară de 7 %, şi sub cea europeană de 10%. Numărul persoanelor cu handicap s-a dublat aproape din cauza persoanelor care au suferit un accident vascular sau a celor care au demenţă, deoarece pe noua lege bolnavii cu astfel de afecţiuni au fost reintroduşi în categoria persoanelor cu handicap. Astfel, 6, 2 % din populaţia judeţului are în prezent certificat de handicap.”, a precizat Nicolae Badea.
Pe categorii de vârstă, cei mai mulţi vâlceni cu certificat de handicap, respectiv 5.600 de persoane, au peste 55 de ani. Directorul DGASPC Vâlcea a declarat că numărul personalelor cu handicap aproape că s-a dublat din cauza numărului mare de accidente vasculare, instituţia fiind obligată să instrumenteze şi câte 20 de dosare pe zi.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.