179 total views

Există însă câteva trucuri prin care poţi tăia fenomenului din elan sau îi poţi camufla efectele.
Hiperhidroza – adică tendinţa de a fi, una-două, lac de apă – se manifestă plenar când afară e foarte cald, iar efectele ei (in)estetice şi olfactive îţi pot diminua încrederea în tine, îţi inhibă socializarea, dar îţi creează şi disconfort fizic.
Transpiraţia în exces distruge machiajul, desenează pete urâte pe haine, dar e totuşi un fenomen metabolic natural, benefic, prin care se reglează temperatura corpului. Iată ce trebuie să faci s-o ţii sub control:

1.Foloseşte nu numai deodorante (spray-uri care înlătură mirosurile neplăcute), ci mizează pe un antiperspirant bun, capabil să blocheze procesul de transpiraţie în zonele cele mai afectate (subsuori, sub sâni şi chiar în spatele genunchilor).

2.Poartă îmbrăcăminte de culori deschise şi din materiale naturale – in, bumbac, pânză topită – şi alege modele fără mânecă, doar cu bretele, nu foarte strânse pe corp. În zilele mai răcoroase, o jachetă pe care o punem şi dăm jos de câte ori simţi nevoia te va feri de efectul axilelor umede.

3.Vara evită băuturile alcoolice, cafeaua şi condimentele iuţi, întrucât acestea cresc temperatura corpului şi favorizează transpiraţia.

4.Pentru un machiaj rezistent, aplică în fiecare dimineaţă o loţiune matifiantă, dar foloseşte un fond de ten cu structură delicată, fără finiş pudrat, care nu se adună inestetic pe frunte, pleoape sau în cuta bărbiei dacă transpiri. Alege farduri rezistente la transfer, mate – cele cu sidef accentuează aspectul lucios.

5.Foloseşte săpunuri şi geluri de duş cu formula antibacteriană, care anihilează microorganismele prezente la suprafaţa pielii şi care dau transpiraţiei (altfel, inodoră) un miros neplăcut.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.