365 total views

Un lucru este cert: ca să te bucuri de o piele catifelată, netedă și strălucind a tinerețe, trebuie să o îngrijești corespunzător, fără să amâni nicio etapă de skincare. Fiecare pas din rutina de îngrijire a pielii are rolul de a-ți menține tenul mereu proaspăt, cu atât mai mult cu cât te confrunți cu o piele sensibilă. Dacă încă nu știi de ce anume trebuie să ții cont, ei bine, în rândurile următoare, vei descoperi cele mai importante 4 reguli pe care să le tratezi cu seriozitate, dacă vrei ca vârsta să nu își spună cuvântul prea curând.

Iată tot ce trebuie să știe o domnișoară responsabilă!

  1. Hidratarea. La acest punct nu trebuie să ai în vedere doar consumul de 2 litri de apă pe zi, de altfel un aspect deloc de neglijat, ci de cremele zilnice pe care le folosești atât dimineața, cât și seara. Este deosebit de important să deții creme de calitate, dedicate tipului tău de ten și care au în componența lor ingrediente menite să îți asigure nivelul de hidratare de care are nevoie pielea ta. Așadar, ține cont de faptul că, imediat după ce îți cureți pielea, este obligatoriu să aplici creme de față hidratante, pentru un ten frumos și sănătos.

  2. Masajul. Foarte puține femei au în vedere acest lucru, deși este extrem de important, ținând cont de faptul că majoritatea reprezentatelor sexului feminin se confruntă cu aspectul de coajă de portocală, extrem de inestetic. Pe lângă o alimentație echilibrată și sport, masajul ocupă, în aceeași măsură, un loc special în rutina de beauty. Faptul că bugetul nu îți permite să îți programezi sesiuni speciale de masaj la un salon dedicat nu este o scuză, căci îți poți masa pielea acasă, după fiecare duș, cu un ulei și un unt de shea hidratante pentru corp. În timp, rezultatele vizibile nu vor întârzia să apară.

  3. Demachierea. Am putea spune că este cel mai important pas pe care să îl respecți zilnic, măcar seara, când este necesar să elimini urmele de make-up și impuritățile de peste zi. Pentru un ten complet curat și hidratat, este ideal să te ocupi de acest proces inclusiv dimineața, când trebuie sâă îți pregătești pielea pentru machiaj. O sesiune de demachiere realizată corespunzător include un demachiant special ales în funcție de tipul de ten, o loțiune tonică menită să curățe absolut toate urmele de machiaj și, bineînțeles, o cremă pentru față, care să hidrateze.

  1. Exfolierea. Această etapă se referă atât la exfolierea tenului, cât și a pielii tale, măcar de 2 ori pe săptămână. Poți folosi măști pregătite în casă, cu ingrediente naturale, recunoscute pentru capacitățile lor, sau produse cosmetice achiziționate din comerț. Dacă alegi ultima variantă, ține cont, și aici, de faptul că trebuie să alegi măștile în funcție de cum se comportă pielea ta. Doar în acest fel te poți bucura de rezultatul dorit.

Acum că ai aflat care sunt principalele etape al căror rol este să îți răsfețe pielea, promite-ți că nu te vei abate de la ele și că te vei ocupa zilnic de acestea. Cu siguranță, îți vei fi recunoscătoare mai târziu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.